Sfântul Daniel este considerat ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil, iar acesta este pomenit anual la data de 17 decembrie. În aceeași zi sunt amintiți și tinerii sfinți Anania, Azaria și Misail. Aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o rostim către Sfântul Daniel pentru a ne proteja familia și casa de spiritele necurate.
Rugăciunea Sfântului Daniel care ne protejează familia
Sfântul Daniel este pomenit la jumătatea lunii decembrie, mai exact pe 17 decembrie 2024, iar credincioșii îl cinstesc rostind rugăciuni către acesta. Rugăciunea citită în această zi ne protejează familia și casa de spiritele necurate, dar și de relele ce ne înconjoară. Această rugăciune îi ajută mai ales pe cei plecați în străinătate, departe de familie, Sfântul Daniel fiind ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil.
”Sfinte Prorocule Daniel, în robia Babilonului aflându-te, dreapta credință ai mărturisit și în cuvioasă viețuire ai petrecut, pentru aceasta, de marele dar al înainte vederii te-ai învrednicit. Fiind aruncat în groapa cu lei, gurile fiarelor neîmblânzite ai încleștat, Domnul păzindu-te nevătămat. Iar voi, Sfinților trei tineri, Anania, Azaria şi Misail, preaslăvindu-L pe Dumnezeul Cel Atotputernic, în cuptorul cel încins ați fost aruncați și, în mijlocul văpăii stând, focul în rouă l-ați prefăcut, strigând: Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeule, în veci!
Pentru aceasta, vă rugăm, ca aceia care sunteți ocrotitori ai celor pribegi, ai tinerilor și ai tuturor celor aflați în primejdii, în depărtată străinătate și de Dumnezeu vrăjmașă lume, luați aminte la cererile acestea pe care cu umilință le aducem vouă.
Amin.”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste pentru femeile din România! Cum poate fi obținut ajutorul de încălzire și care sunt condițiile
Cine a fost Sfântul Daniel
Sfântul Proroc Daniel a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos, în perioada în care Ierusalimul a fost cucerit de împăratul babilonean Nabucodonosor. Acesta a fost momentul în care Sfântul Proroc Daniel, împreună cu tinerii sfinți Anania, Azaria și Misail, au fost luați sub robie de către împărat.
Sfântul Proroc Daniel a fost apreciat de împărat pentru inteligența și înțelepciunea de care dădea dovadă, motiv pentru care acesta, împreună de cei sfinți, au fost chemați la palat. Împăratul i-a oferit numeroase preparate speciale, însă Sfântul Proroc Daniel a refuzat să mănânce din bucatele împăratului, consumând doar apă și semințe.
Împăratul Nabucodonosor i-a spus Sfântului Daniel despre visele pe care le avea, iar acesta a avut înțelepciunea necesară pentru a i le explica, așa cum niciun vrăjitor de la palatul lui nu a reușit. Cu toate acestea, împăratul și-a dorit ca tinerii sfinți Anania, Azaria și Misail să se închine unei statui, ceea ce au refuzat să facă.
Refuzul lor l-a făcut pe împărat să îi arunce într-un cuptor încins, însă focul s-a transformat în rouă. Sfântul Daniel nu a fost aruncat în cuptor pentru că el primise numele Baltazar, considerat nume de dumnezeu. După ce a refuzat să se închine idolilor, împăratul Darie a ordonat ca Sfântul Proroc Daniel să fie aruncat într-o groapă cu lei, doar că aceștia nu s-au atins de el.
Pe vremea împăratului Cirus, evreilor le-a fost permis să se întoarcă în țara lor de origine, dar Sfântul Daniel a rămas cu persoanele care nu s-au mai întors, fiind considerat astfel ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil, potrivit alba24.ro.