Rugăciunea Sfântului Daniel protejează casa și familia, dar și pe cei plecați în străinătate. Când și cum trebuie să o rostești

Author: Amalia Georgescu

Rugăciunea către Sfântul Daniel aduce liniște sufletească

Sursa: PixaBay

Sfântul Daniel este considerat protectorul celor care locuiesc departe de țară, care au emigrat sau au fost duși în exil. Iată ce rugăciune trebuie să rostească credincioșii în ziua în care este prăznuit Sfântul Daniel.

Unul dintre sfinții prăznuiți de Biserica Ortodoxă Română în luna decembrie este Sfântul Daniel. Se spune că rugăciunile închinate marelui sfânt le aduc liniște și alinare celor plecați în străinătate, dar protejează și casa și familia. Care este rugăciunea care se spune de Sfântul Daniel?

Când este sărbătorit Sfântul Daniel în 2022? 

Sfântul Daniel este sărbătorit în calendarul creștin ortodox pe data de 17 decembrie 2022.

În fiecare an, în această zi este cinstită memoria sfântului care a învins moartea prin credință și care nu a renunțat la Dumnezeu, nici măcar în cele mai grele momente. Sfântul Daniel a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. Acesta a fost condamnat la moarte de două ori, fiind aruncat într-o groapă cu lei, dar de fiecare dată a scăpat nevătămat, credința fiind cea care l-a protejat de fiecare dată.

Pentru că Sfântul Daniel nu s-a mai întors în țara de origine în momentul în care împăratul Cirus le-a permis acest lucru tuturor evreilor, acesta este considerat ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Când este Sfântul Daniel. Data la care este sărbătorit marele sfânt în calendarul creștin ortodox

Rugăciune puternică închinată Sfântului Daniel  

Pomenirea marelui sfânt se face pe data de 17 decembrie, o zi specială pentru toți credincioșii care îi poartă numele. De Sfântul Daniel se spune că este bine ca oamenii să rostească rugăciunea închinată acestuia. Se crede că sfântul îi protejează pe cei care trăiesc departe de casă, în străinătate, și le alină dorul de cei dragi.

Tot în această zi, credincioșii se pot ruga pentru sănătate, fericire, pentru armonie în casă și familie, rostind rugăciunea Sfântului Daniel.

„Sfinte Prorocule Daniel, în robia Babilonului aflându-te, dreapta credință ai mărturisit și în cuvioasă viețuire ai petrecut, pentru aceasta, de marele dar al înainte vederii te-ai învrednicit. Fiind aruncat în groapa cu lei, gurile fiarelor neîmblânzite ai încleștat, Domnul păzindu-te nevătămat. Iar voi, Sfinților trei tineri, Anania, Azaria şi Misail, preaslăvindu-L pe Dumnezeul Cel Atotputernic, în cuptorul cel încins ați fost aruncați și, în mijlocul văpăii stând, focul în rouă l-ați prefăcut, strigând: Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeule, în veci!

Pentru aceasta, vă rugăm, ca aceia care sunteți ocrotitori ai celor pribegi, ai tinerilor și ai tuturor celor aflați în primejdii, în depărtată străinătate și de Dumnezeu vrăjmașă lume, luați aminte la cererile acestea pe care cu umilință le aducem vouă. Pe cei tineri, aflați în văpaia ispitelor celor de multe feluri din cuptorul acestei lumi, în curăție și cinste păziți-i. Din multele înfruntări, necazuri și nedreptăți pe care le îndură din partea celor puternici, izbăviți-i pe ei.

În dreapta credință a părinților lor călăuziți-i, astfel încât, binecuvântare aducând Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, și ei, și noi, cei risipiți în depărtate ținuturi, să aflăm mântuire de la Dumnezeu din robia înstrăinatei viețuiri. Amin.”, aceasta este rugăciunea grabnic ajutătoare către Sfântul Daniel.

Citește și: Câte săptămâni are Postul Paștelui 2023. Iată când începe perioada de post și când pică Paștele ortodox în anul 2023

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.