Rugăciunea specială care se spune la Praznicul Nașterii Domnului. Dacă o rostești, îți va merge bine tot anul

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 16 dec 2022, 07:43

Pe data de 25 decembrie, de Sărbătoarea nașterii Domnului, creștinii ortodocși rostesc rugăciuni pentru a fi ajutați pe tot parcursul anului.

Sursa: https://www.pexels.com/

Cea mai puternică rugăciune de nașterea Domnului.

Pe data de 25 decembrie, de Sărbătoarea nașterii Domnului, creștinii ortodocși rostesc rugăciuni pentru a fi ajutați pe tot parcursul anului.

Ce reprezintă Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos

Sărbătoarea Crăciunului sau sărbătoarea Nașterii Domnului reprezintă pentru creștini un motiv de bucurie și speranță în suflet. Sărbătoarea de Crăciun este pentru mulți momentul ideal ca familia să se reunească şi să petreacă mai mult timp împreună.

În dimineața zilei de Crăciun, creștinii merg la biserică, pentru a asculta slujba Nașterii Domnului, respectiv Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Creștinii ascultă povestea nașterii pruncului Iisus Hristos, când Fecioara Maria şi Iosif au plecat spre Bethlehem, iar Pruncul a fost născut noaptea într-o peșteră, primind daruri de la magi, asemeni unui rege: aur, smirnă şi tămâie. 

Citește și: De ce se ține post negru în Ajun de Crăciun. Zi de post aspru pentru credincioși pe 24 decembrie

Această sărbătoare are loc anual pe data de 25 decembrie, fiind primul praznic împărătesc cu dată fixă, în ordinea cronologică a vieții Mântuitorului. Nașterea lui Iisus Hristos a avut loc către sfârșitul Domniei lui Irod cel Mare, numit si Idumeul (74-4 Î.Hr). Pe locul unde Acesta s-a născut a fost ridicată o biserică ctitorită de Sfânta Împărăteasă Elena.

Crăciunul a fost stabilit ca sărbătoare oficială în anul 325 de primul împărat roman creștin, Constantin cel Mare, fixându-se atunci ziua de 25 decembrie, iar în anul 354, Liberius, episcopul Romei, a reconfirmat oficial aceeaşi dată pentru sărbătoarea Nașterii

Domnului. 

Rugăciunea care se spune in ziua Praznicului Nașterii Domnului

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rugăciunea reprezintă comunicarea dintre om și Dumnezeu, proces prin care omul îi spune, îi mulțumește lui Dumnezeu și Îl roagă anumite lucruri. Aceasta este principalul mod prin care un creștin își exprimă sau comunică sentimentele, dorințele și nevoile către Dumnezeu.

Cea mai puternică rugăciune către Mântuitorul Iisus se spune pe data de 25 decembrie și este rostită pentru iertarea păcatelor și îndeplinirea dorințelor.

Citește și: Câte zile nu ai voie să speli după Crăciun 2022. Lista activităților care sunt complet interzise

Iată care este rugăciunea pe care este bine să o rostești în această zi:

„Stăpâne, Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, când Te-ai născut din Fecioara Maria în Betleemul Iudeii, cu spaimă făpturile s-au minunat şi lumea s-a bucurat de Nașterea Ta, Cel ce ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi i-ai dat botezul spre pocăință; Care ne-ai adus pe noi la preacuratele zilele acestea pentru înfrânarea patimilor, spre nădejdea Învierii, şi ne îndreptezi pe noi spre adevărul dumnezeirii Tale şi ai luminat mintea noastră spre a Te cunoaște pe Tine, Fiul lui Dumnezeu, Care ridici păcatele

a toată lumea. Tu şi acum, Stăpâne, Iubitorule de oameni, primește pe robii Tăi precum ai primit pe Petru, care se afundase în mare, iar mai pe urmă, lepădându-se de Tine, dar plângând cu amar, iarăși l-ai primit. Că am auzit glas grăind şi magii închinându-se cu daruri şi îngerii cântând, iar Irod tulburând-se, că Dumnezeu în trup S-a arătat spre mântuirea noastră. Pe Tine acum, Stăpâne, Iubitorule de oameni, toată făptura Te laudă, grăind: Hristos Se naște, măriți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L! Hristos pe pământ, înălțați-vă! Puterile îngerilor se bucură, cetele mucenicilor se veselesc văzând mărita şi cinstita serbare, şi toți după vrednicie o laudă cu inima şi cu buzele. Şi acum, Bunule, Iubitorule de oameni, primește pe robii Tăi, precum şi plecarea genunchilor şi umilința noastră, ca plinind poruncile Tale, curați şi neprihăniți, ajungând acum la cinstită Nașterea Ta, să ne împărtășim cu Preacuratul Trup şi Cinstitul Sânge al Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine mărirea, cinstea şi închinăciunea, împreună şi Tatălui şi Duhului Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Sursă: triadikon.ro

 

Taguri: