Ruj mat pentru un look de invidiat

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 26 oct 2020, 17:31

Rujurile mate au fost descoperite și iubite de către femei încă de la mijlocul anilor 1980. Totuși, adevărata popularitate le-a revenit acum câțiva ani. Astăzi, sunt mai populare decât cele lucioase.

Patru fapte esențiale despre rujurile mate:

  • Compoziția are la bază ceară, uleiuri esențiale, pigmenți coloranți. Pentru rujurile mate, este utilizată o cantitate mai mare de ceară, și una mai mică de uleiuri.
  • Conține mai mult dioxid de siliciu decât rujurile lucioase sau cremoase. Această componentă oferă buzelor efect foarte mat, absorbind excesul de umiditate și sebum.
  • Datorită compoziției sale, pot usca adesea buzele. Iată de ce, majoritatea remediilor calitative sunt îmbogățite cu vitamine și substanțe emoliente.
  • Rujurile cu o textură mată pot arăta diferit pe buze, în funcție de tipul și nuanța pielii. Deci, pot lăsa un finisaj absolut uscat pe buze sau pot oferi un finisaj ușor satinat.

 

Trei motive pentru care trebuie să încerci rujuri mate:

Remediile de acest tip au o rezistență mai sporită și nu se șterg la fel de repede ca cele obișnuite. Astfel, nu trebuie reîmprospătat după fiecare gustare sau masă. Rujul mat nu se răspândește și nu formează urme inestetice în afara conturului. De regulă, sunt potrivite pentru oricine, grație culorilor universale. Mai mult decât atât, culoare prezentată pe ambalaj este practic identică cu cea obținută pe buze. Iată de ce nu ai cum greși în momentul alegerii nuanței.

Rujurile mate întunecate creează aspectul de buze mai puțin voluminoase, iar cele deschise, dimpotrivă, adaugă volum și definire conturului. Asigură-te că rujul se aplică ușor și uniform, că nu înfundă pliurile buzelor și nu creează fisuri inestetice pe suprafața acestora. Alege nuanța în funcție de culoare pielii. Dacă pielea este întunecată sau bronzată, optează pentru tonurile calde (cărămidă, cireș), iar pentru fetele cu piele de porțelan sunt potrivite rujurile cu un ton rece (zmeură, afine). Culoarea părului este la fel de importantă în momentul alegerii unui ruj.

 

Tipuri de rujuri mate:

Rujul stick sau pomada este cel mai clasic remediu pentru accentuarea subtilă a buzelor. Cel lichid mat (ruj lucios) oferă buzelor o culoare bogată, dar are o textură moale cremoasă aidoma luciului de buze. De regulă, acestea au aplicator, fiind mult mai convenabile de utilizat. Datorită texturii, nu strâng pielea, oferind confort buzelor.

Ruj - creion mat este un produs 2 în 1. Vârful subțire permite aplicarea strictă de-a lungul conturului. Grație formei convenabile aplicarea pe toată suprafața buzelor este ușoară și comodă.

Rujuri mate - gel mat - chiar dacă pare paradoxal și imposibil ca un gel să ofere finisaj mat, acesta se întărește după aplicare, iar suprafața buzelor devine mată și catifelată, în același timp.

Înainte de aplicarea rujului, efectuează o exfoliere ușoară, apoi aplică un balsam de buze și lasă-l să se absoarbă total. Îndepărtează reziduurile cu un șervețel și aplică rujul mat strict pe buzele uscate!

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.