Ingrediente
180 g lapte
180 g apa
1 praf de sare
100 g unt
100 g faina
4-6 oua
Pentru umplutura:
200 g branza de capra
150 g cascaval
1 ceapa verde
Sare, piper
Coaja si zeama de la o lamaie
Patrunjel o legatura
Optional, ciuperci maruntite, bacon
Mod de preparare
Primele 4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Albusurile se bat spuma si se icorporeaza cu grija in compozitie.
In aceasta compozitie se pot pune optional bacon si ciuperci tocate marunt.
Se toarna compozitia pe o foaie de copt in strat de 1 cm si se da la cuptor la 150°C timp de 20-30 minute pana cand devine aurie si creste frumos.
Se scoate de la cuptor si se aseaza umplutura peste ea.
Umplutura se face astfel:
Branza si cascavalul se rad, se amesteca cu 2-3 linguri de smantana (optional).
Se adauga ceapa verde tocata marunt, sare piper, coaja si zeama de la lamaie, verdeata tocata marunt si eventual ciuperci si bacon.
Se intinde umplutura peste rulada si se ruleaza cu grija folosindu-ne de foaia de copt, folie alimentara sau un prosop.
Atentie, umplutura trebuie pusa cat mai repede, pentru ca daca se raceste blatul, nu se va mai rula si se va rupe!