Ingrediente
6 oua
Zeama de la jumatate de lamaie
350 g telemea vaca/oaie/capra (dupa gust)
50-100 g smantana
Sare, piper
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1 ceapa verde
Optional alte verdeturi (busuioc, oregano, menta)
Mod de preparare
Separati ouale in albusuri si galbenusuri.
Bateti albusurile pana devin spuma ferma (test- daca scoateti telul, raman varfuri de albus), puneti un praf de sare in galbenusuri si frecati-le pana se omogenizeaza.
Puneti compozitia intr-o tava, in strat de 1-2 cm si dati la cuptorul incins la 180°C, timp de 15-20 minute.
Sfaramati telemeaua si amestecati-o cu smantana, adaugati verdeturile tocate marunt, stropiti cu o lingura de ulei de masline si asezonati dupa gust cu sare si piper.
Omleta pufoasa obtinuta mai sus, asezati-o pe un prosop, apoi inindeti un strat de 0.5-1
Dati la rece timp de 1-2 ore apoi taiati in felii.