Ingrediente
Blat:
1/2 pachet margarina
500 ml lapte fierbinte
5 linguri cu faina cu varf
1lingurita baza mancaruri de legume
piper
5 oua intregi
1 conserva ciuperci (400 g)
1 ou
150 g cascaval ras
1 lingura unt
1 lingura varf faina
1 ceasca lapte fierbinte
1 pahar mic de smantana
Mod de preparare
Intr-o cratita se pun margarina, baza pentru mancare si piperul.
Se face o ciulama groasa care se lasa la racit.
Cand este rece, se adauga pe rand cele 5 oua intregi.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune compozitia la cuptorul incins si se coace 30- 40 minute la foc mic pana devine aurie.
In timp ce blatul este la cuptor se face umplutura.
Sosul alb
Se rumeneste faina in unt se stinge cu lapte.
In acest sos se pun ciupercile, se mai da doua- trei clocote.
Cat este cald se pune oul intreg si cascavalul ras, sare, piper dupa gust.
Pe blatul cald se pune acesata umplutura, se ruleaza, se unge cu smantana si se presara cascaval ras.
Se mai da la cuptor pana se topeste cascavalul.