Ingrediente
6 oua
6 linguri de pesmet sau gris
6 linguri de zahar
O lingurita extract de vanilie
400 g fructe de padure
Pentru sirop:
4-5 linguri zahar
50 ml apa
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Galbenusurile se bat cu zaharul si cu vanilia pana cand se albesc si devin cremoase, iar zaharul se topeste integral.
Albusurile se bat spuma pana cand se intoarce castronul si acestea raman nemiscate.
Se incorporeaza galbenusurile in albusuri, avand grija sa se pastreze consistenta spumoasa, apoi se adauga pesmetul in ploaie, treptat.
Se toarna in tava in strat de 1-2 cm, apoi se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute.
Se scoate blatul de la cuptor, se insiropeaza.
Pentru sirop, se pune zaharul la fiert cu apa, iar cand au dat in clocot se ia depe foc si se adauga zeama de lamaie.
Fructele de padure se impart in trei parti egale.
Dupa ce se insiropeaza, se unge toata suprafata blatului cu doua treimi din fructele de padure trecute prin blender, apoi prin sita ca sa se elimine semintele.
Restul de fructe de padure se pun intregi si se ruleaza toata prajitura cu grija, folosind folie alimentara.Se da la rece timp de 2-3 ore, apoi se scoate si se taie in felii groase de 2 cm.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii