Rulada de curcan cu sos curry

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

O reteta de gala!

Ingrediente

Piept de curcan dezosat 1 kg
Sare
Piper
Busuioc proaspat 10 g
Patrunjel 1 leg
Ardei copt 100 g
Usturoi 2 catei
Curry 1 lingura
Smantana lichida 100 ml
Vin alb sec 30 ml

Pentru sosul curry:
Ceapa 1 buc
Curry 1 lingura
Smantana lichida 300 ml
Coniac 30 ml
Sare
Piper


Mod de preparare

Din cantitatea de carne se opreste 20% si se da la masina de tocat.
Restul de carne se portioneaza, se intinde, se condimenteaza.
Se pregateste umplutura pentru rulada, la care avem nevoie de trei compozitii.
Carnea tocata se amesteca cu smantana lichida, vin alb sec, condimente si se imparte in trei.
In prima compozitie se adauga frunze de patrunjel, frunze de busuioc (oparite), usturoi si se mixeaza.
In a doua compozitie se adauga ardei copt si se mixeaza.

In a treia compozitie se adauga curry si se amesteca.
Cu aceste trei compozitii se umple rulada.
Se pune in folie de aluminiu sau se poate lega cu sfoara. Se coace 30-35 minute la 190 grade.

Pentru sosul curry:
Se taie ceapa marunt, se adauga curry, se flambeaza cu coniac.
Se adauga smantana lichida si se da gust.
Se blendeaza si se serveste alaturi de rulada.


 

Taguri: