Ingrediente
Un pachet foi de napolitana
O lingura amidon
O lingura faina
Coaja si zeama de la 1 lamaie
50 ml apa
500 g fructe de padure
3 banane
2-3 linguri de zahar
Optional: menta, fistic, migdale
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
Mod de preparare
Se pune intr-o craticioara zeama de lamaie, apa, amidonul si faina.
Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc si se amesteca fructele de padure blendate grosier. Optional, se adauga fistic, menta proaspat tocata sau migdale zdrobite.
Se intind mai multe foi de napolitana astfel incat sa se obtina un covor pe care il ungem in mod uniform cu compozitia de mai sus.
Se lasa 30 de secunde sa se inmoaie foaia de napolitana, apoi se aseaza la o margine un rand de banana decojita, cap la cap, urmand ca rulada de napolitana sa se infasore de-a lungul bananelor, acestea ramanand in centrul ruladei pentru un aspect deosebit.
Se ruleaza strans, se pune in folie de plastic si se da la rece timp de cateva ore.
Se taie felii groase.