Ingrediente
Un spate de miel dezosat (se poate face si din coasta dezosata)
Sare, piper
Ulei de masline
Zeama de lamaie
Usturoi
Usturoi verde
O mana de spanac
O bucata de branza telemea sarata
Mod de preparare
Branza se rade si se amesteca cu spanacul oparit si stors bine.
Peste acestea, se adauga sare, piper, usturoi pisat marunt, usutroiul verde tocat marunt, zeama de lamaie si uleiul de masline.
Spatele de miel se pregateste de umplut astfel:
Se curata de excesul de seu, se scoate de pe os cu grija sa nu se perforeze, partile mai groase se subtiaza desfacandu-le in exterior. Se amesteca bine compozitia si se pune in mijlocul ruladei.
Se ruleaza foarte strans, se leaga din loc in loc cu sfoara de bucatarie.
Se prajeste in tigaia incinsa timp de 1 minut pe fiecare parte si se da la cuptor timp de 20 minute.
Se serveste cu piure sau cu alte garnituri la alegere.