Ingrediente
1.5 kg coasta dezosata de miel (arata ca o platosa)
1 m ata groasa de bumbac
1 legatura mare de rozmarin
1-2 crengute cimbru
3-4 crengute oregano
1 legatura mica de menta
50 ml ulei de masline extravirgin
2 capatani de usturoi
Sare si piper
500 g cartofi
Mod de preparare
Carnea se curata si se ajusteaza din cutit pentru a putea sa o rulam egal.
Verdeturile se toaca marunt si se amesteca cu jumatate din usturoiul zdrobit marunt, cu sare si piper si cu ulei de masline, astfel incat sa facem o pasta groasa de ierburi aromate.
Frecam bine carnea pe o parte cu pasta creata si o infasuram sub forma unei rulade, legam cu ata din loc in loc astfel incat rulada sa se tina bine si sa fie de dimensiuni egale.
Curatam cartofii si ii taiam rondele, facem un pat de cartofi in tava si asezam rulada peste. Asezonam totul cu sare si piper, stropim cartofii cu putin ulei de masline si adaugam restul de usturoi zdrobit peste cartofi.
Turnam un pahar cu apa peste cartofi, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200-220°C (gaz 5) timp de 1 ora, apoi dam jos folia si mai lasam la cuptorul incins la 170°C (gaz4) pentru 40 minute.