Ingrediente
4 pulpe de pui (dezosate)
400 g carne tocata
50 g Fistic decojit
Cateva fire de cimbru
Cateva fire de patrunjel
Sare si piper
Ulei de masline
Un pahar de vin rosu
Mod de preparare
Pulpele de pui se curata si se dezoseaza.
Carnea tocata se amesteca cu fisticul si cu verdeturile, se asezoneaza cu sare si piper si se formeaza 4 “chiftelute” de forma unui mic.
Pregatim 4 folii de aluminiu de 30*30 cm pe care le ungem cu ulei de masline extravirgin, le asezonam cu sare si piper si le tapetam cu bacon, cat sa cuprinda fiecare rulada. Rulam pulpele in interiorul stratului de bacon si apoi strangem folia de aluminiu astfel incat sa putem da la fiert tot pachetelul format.
Fierbem timp de 30 minute in apa colocotita, apoi se da la rece 30 minute.
Cand s-a racit se scoate din folie si se prajeste un minut intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana se coloreaza baconul.
In tigaia in care am prajit ruladele scurgem surplusul de grasime si stingem cu putin vin, lasam sa se evapore alcoolul si sa scada putin sosul si se toarna peste rulada.
Se repeta pentru fiecare rulada in parte sosul rapid de vin.