Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
350 g unt
350 g zahar pudra
3 oua
350 g migdale macinate (decojite)
Coaja de la o lamaie si de la o portocala
100 g fistic decojit maruntit
1 lingurita apa de trandafir
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Frecati untul cu zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugati ouale.
Intindeti foile de placinta pe masa intrepatrunzandu-le una cate una, obtinand o foaie lunga de aproximativ 1.5 -2 metri. Ungeti fiecare foaie cu ulei.
Intindeti umplutura intr-un “cordon” la marginea foii obtinute.
Rulati pe toata lungimea foii, apoi rulati batonul obtinut, in forma unui melc urias.
Puneti in intr-o tava si dati la cuptorul incins timp de 30-40 minute la 180 grade.
Lasati sa se raceasca si serviti cu un gem fresh de fructe si/ sau inghetata.