Ingrediente
8 oua
8 linguri de zahar
4 linguri de faina
4 linguri de gris
1 plic de praf de copt
1 borcan de gem de mere sau de caise
Pentru sirop:
250 g zahar
1 lamaie
1 esenta de rom
250 ml apa
Mod de preparare
Faceti un pandispan astfel: bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si continuati ca la bezea pana se intareste albusul.
Adaugati peste albusuri, galbenusurile frecate putin. Adaugati treptat faina cu praful de copt si grisul, amestecand cu grija sa se pastreze consistenta spumoasa.
Se intinde pe o tava in strat de maxim 2 cm.
Se da la cuptor la 180°C timp de 25-30 minute.
Se scoate de la cuptor si se insiropeaza cu un sirop pe care il faceti astfel:
Se fierbe apa cu zaharul si coaja de la lamaie, se da jos de pe foc si se adauga romul si zeama de lamaie.
Se toarna siropul cald peste pandispanul racorit putin.
Se unge pandispanul insiropat cu gemul de mere sau de caise si se ruleaza cu grija.
Se serveste dupa cateva ore de tinut la rece.