Ruleta online: ce trebuie să știi despre regina jocurilor de noroc

Author: Lavinia Medrea

Îți plac jocurile de noroc și te distrezi în săli de cazinou sau la cazinouri online, pe telefonul mobil, tabletă, laptop sau desktop? Află în continuare cele mai interesante detalii despre ruletă, considerată regina jocurilor de noroc. Din saloanele nobiliare de-acum mai bine de-un veac și până la device-urile digitale de astăzi, fascinația numerelor norocoase și rotirile rapide ale ruletei reprezintă un simbol al gamblingului și o atracție pentru jucătorii de toate vârstele.

Cum a apărut jocul de ruletă

Jocuri cu numere au existat încă din cele mai vechi timpuri, iar roata norocoasă se numără printre ele, alături de zaruri și pietre. Vei găsi multe variante de jocuri asemănătoare ruletei, dar regina jocurilor de noroc, în forma pe care o știi astăzi, apare în Evul Mediu, ca o creație originală a matematicianului francez Blaise Pascal. Nu-i de mirare că s-au consacrat de-a lungul vremii atâtea strategii de pariere și scheme de joc bazate pe probabilități matematice. Doar părintele ruletei a fost unul dintre pasionații mecanismelor complexe, realizate prin calcule sofisticate. Aparent simplă, în fond misterioasă și mereu surprinzătoare, roata cu numere a cucerit saloanele de jocuri din înalta societate nobiliară. Versiuni precum Roly Poly și Even Odd deja făceau furori printre pasionații cazinourilor, iar ruleta a adus la un nou nivel jocurile cu numere. Termenul de ruletă provine din franceză, unde roulette înseamnă roată mică. Creată pe Bătrânul Continent, ruleta a cucerit întreaga lume și a cunoscut celebritatea peste ocean, în cazinourile din Las Vegas și Atlantic City. Astăzi, cele mai cunoscute versiuni ale reginei jocurilor de noroc sunt ruleta europeană, ruleta franceză, ruleta americană.

Care sunt cele mai populare pariuri la ruletă

Ai la dispoziție multe jocuri de noroc, mai vechi sau mai noi, ca să alegi mereu ceva diferit și să te distrezi așa cum îți place. Un lucru rămâne constant: faptul că ruleta este jocul de cazinou cu cele mai variate opțiuni de pariere. Poți să alegi pariuri exterioare (outside bets) sau pariuri interioare (inside bets). pariurile interioare sunt și ele de mai multe feluri: pariuri pe un singur număr (straight), pariuri split (pe două numere vecine pe tabla de joc, și nu alăturate pe roate de ruletă). La acestea se adaugă pariuri street (care sunt pariuri pe 3 numere așezate la rând pe masa de joc de lângă roata de ruletă) și pariuri corner (așa cum le spune și numele, reprezintă pariuri pe 4 numere adiacente de pe tabla cu numere). Dacă vrei să încerci și pariuri interioare mai complexe, alege pariuri pe serii de numere: Vecinii lui zero (pariuri pe cele 17 numere consecutive de pe roata de ruletă, aflate în jurul câmpului zero), Seria Tieri (pariuri pe 12 numere consecutive din zona opusă Vecinilor lui zero) sau Seria Orfani (cele 8 numere rămase, care nu se află în niciuna dintre celelalte două serii anterioare). Pe lângă pariuri interioare, la jocul de ruletă poți să-ți încerci norocul și la pariuri exterioare: roșu/negru, par/impar, 1-18/19-26, duzină (grupuri de câte 12 numere 1-12, 13-24, 25-36) sau coloană (verticale de numere de pe tabelul cu numere de pe masa de lângă roata de ruletă).

Ce noutăți aduce ruleta online pentru pasionații jocurilor de noroc

Cazinourile online îți aduc noi versiuni de ruletă, ca să te bucuri pe deplin de pasiunea ta pentru regina jocurilor de noroc. Găsești sloturi cu ruletă, de exemplu Lux Roulette, Gem Roulette, Virtual Roulette ș.a. De asemenea, ai ocazia să joci online ruletă live, cu dealeri reali și transmisii în direct din sălile de cazinou.

Distrează-te cu jocuri de ruletă în cazinoul Winner și încearcă-ți norocul la Bucharest Roulette, First Person Lightning Roulette, Roulette Grand Casino, Automatic French Roulette, European Roulette și alte jocuri de ruletă online transmise live din cazinouri reale. Joci când vrei, oriunde te-ai afla și trăiești atmosfera realistică din sălile de joc, iar norocul este mereu la un touch distanță.

Pariază responsabil și alege mize moderate, ca să te bucuri pe deplin de regina jocurilor de noroc, la cazinouri online pe telefon, tabletă, laptop sau desktop. Accesează doar site-uri ale operatorilor de betting licențiați la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).