Ingrediente
Pentru aluat:
Un pachet foietaj
Un ou
2-3 linguri de zahar
Pentru crema de vanilie:
500 g lapte
6 galbenusuri
O pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
Mod de preparare
Pentru rulouri
Se lasa in apa peste noapte, la inmuiat, 5-6 linguri de lemn sau bete de lemn cu grosimea de 1-1,5 cm.
Aluatul de foietaj se intinde pana ajunge la jumatate din grosimea lui obisnuita si se taie fasii ce se ruleaza sub forma de baton pe betele inmuiate in apa, ca sa nu se arda. Se ung cu ou batut, apoi se presara cu putin zahar.
Se dau la cuptor timp de 15 minute, apoi se scot rulourile de pe bete si se lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie
Se bat galbenusuruile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca, apoi se adauga faina si se amesteca bine.
Se fierbe laptele cu vanilia pastrand cateva linguri de lapte pe care le turnam peste crema si omogenizam bine.
Se adauga peste crema jumatate din laptele fierbinte, se amesteca bine, apoi toata crema se adauga peste restul de lapte.
Se aduce la fierbere amestecand cu un tel.
Dupa ce se leaga, se ia de pe foc, se da la rece, apoi, cu aceasta se umplu rulourile cu ajutorul unui posh sau o punga de patiserie.