Ingrediente
3 vinete
3 dovlecei
1 kg rosii mici sau rosii chery mai mari
Sare, piper, oregano, busuioc
400 g telemea de capra
Ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
Puneti de cu seara rosiile taiate sferturi sau rosiile cherry taiate jumatati, in cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute, apoi lasati-le peste noapte sa se raceasca si sa se usuce natural.
Inainte sa le puneti la cuptor este bine sa le parfumati cu sare, piper, oregano, ulei de masline.
Spalati bine vinetele si dovleceii. Taiati atat dovleceii cat si vinetele in fasii de 0.5 mm, frigeti-le pe tigaie sau pe gratar pana se inmoaie si se auresc putin. Presarati-le cu sare, piper si ulei de masline.
Infasurati rulouri de vinete si/sau dovlecei in care introduceti telemea de capra taiata batoane, rosii uscate peste noapte, o fasie de busuioc.
Serviti ca aperitiv sau ca masa principala de vara cu paine prajita cu usturoi.