Rusia a anunțat cucerirea orașului Soledar: „O victorie crucială”. Ucraina neagă afirmațiile

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 oct 2023, 05:55

Ucraina a intervenit imediat, spunând că totul este un „zgomot informațional” și că luptele continuă în acea regiune.

Sursa: Facebook

Rusia susține că a cucerit orașul Soledar, după încercări nereușite care s-au întins pe luni de zile. Moscova anunță „o victorie importantă” în război, după o serie de eșecuri înregistrate în ultimele luni.

Rusia a anunțat că a cucerit orașul Soledar, lucru ce ar permite armatei ruse să blocheze rutele de aprovizionare în orașul Bahmut, o altă parte râvnită de către Vladimir Putin.

Rusia anunță cucerirea orașului Soledar

După ce Rusia a anunțat cucerirea orașului, Ucraina a intervenit imediat, spunând că totul este un „zgomot informațional” și că luptele continuă în acea regiune.

Orașul Soledar a devenit punctul cel mai fierbinte al războiului, împreună cu orașul Bahmut, unde rușii, din dorința de a ieși învingători, ajunseseră să calce, la propriu, peste cadavrele propriilor soldați.

Conform lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, în oraș, aproape toate zidurile sunt la pământ, luând naștere o imagine apocaliptică. De asemenea, acesta a mai precizat faptul că terenul din apropierea orașului este plin de trupurile neînsuflețite ale invadatorilor, dar și de lovituri ale rachetelor.

Andriy Yermak, șeful de stat major al Ucrainei, a făcut o paralelă între luptele din Bahmut și Soledar cu cele din primul Război Mondial, la Verdun.

Citește și: În sfârșit, Ucraina primește tancuri occidentale din SUA, Germania si Franta!

De asemenea, Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regional, a spus că aproximativ 560 de civili, dintre care 15 copii, au rămas în oraș, deoarece nu au putut să fie mutați.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O mobilizare de forțe a fost ordonată pentru obținerea victoriei în Soledar

Serhiy Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de est al Ucrainei, a spus, conform BBC, că Moscova a trimis, în orașul Soledar, cei mai buni mercenari ai săi. Totodată, acesta neagă faptul că orașul a ajuns pe mâinile rușilor: „Nu vom da mai multe detalii, deoarece nu dorim să dezvăluim pozițiile tactice ale luptătorilor noștri”.

Hanna Malyar, ministrul adjunct al Apărării, a precizat faptul că luptele din Soledar au fost unele „fierbinți peste noapte”, dar și că armata ucraineană a încercat, „cu curaj, să mențină apărarea”.

Mai mult decât atât, ministrul rus al Apărării, a precizat faptul că un control total al orașului Soledar ar însemna, pe lângă oprirea aprovizionării orașului Bahmut și încercuirea armatei ucrainene din oraș.

Citește și: Moscow Times: Putin pregătește o nouă mobilizare și este sfătuit de asociația „văduvelor” să procedeze asemenea lui Stalin

Chiar și așa, Evgheni Prigojin, seful grupului în vârstă de 61 de ani, a declarat marți, 10 ianuarie, că mercenarii au cucerit orașul Soledar.

În dimineața următoare, a fost contrazis de Ministerul rus al Apărării.

Încă de la finalul lunii septembrie, Vladimir Putin a mai mobilizat încă 300.000 de rezerviști pentru a lupta în Ucraina. În tot acest timp, Evgheni Prigojin a încercat să recruteze un număr suplimentar de oameni din închisorile din Rusia.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.