Rusia a început recrutarea persoanelor care să reconstruiască teritoriile ocupate din Ucraina

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 apr 2023, 04:35

Rusia a început recrutarea persoanelor care să reconstruiască teritoriile ocupate din Ucraina

Sursa: Profimedia Images via digi24.ro

După ce a distrus orașele din Ucraina, pentru a câștiga în fața armatei sale, Rusia a început reconstrucția orașelor ocupate. Autoritățile ruse au început o campanie prin care recrutează muncitorii care pot duce la final acest demers.

În urma bombardărilor puternice pe care Rusia le-a lansat asupra Ucrainei, mai multe orașe cu fost distruse parțial sau chiar în totalitate. Așadar, în orașele ocupate, Moscova a început procesul de reconstrucție al acestora.

Rusia a început să recruteze profesori, politicieni și muncitori care să ducă la bun sfârșit acest plan. Teritoriile ocupate din partea de est a Ucrainei sunt în plin proces de reconstrucție, după ce au fost distruse în mod considerabil, conform The Moscow Times, potrivit digi24.ro.

Rusia a încercat, de mai multe ori, să cucerească orașul Kiev. Cu toate acestea, armata ucraineană a opus rezistență de fiecare dată și, în cele din urmă, armata lui Vladimir Putin a decis să abandoneze misiunea. Așadar, întreaga acțiune s-a concentrat asupra teritoriilor din est.

Rusia susține că vrea să „eilibereze” estul Ucrainei

Încă de la începutul războiului, din luna februarie, Rusia susține că totul este o „operațiune specială”. În continuare, Kremlinul declară că noile evenimente din partea de est a Ucrainei au scopul de a elibera orașele din

acea regiune, dar și pe cele din sudul Ucrainei, deoarece limba rusă este vorbită acolo în mare măsură.

Citeste si: Joe Biden, concluzie despre războiul dintre Rusia- Ucraina, la finalul summitului de la Madrid: „Războiul s-ar putea încheia mâine dacă Rusia își încetează comportamentul irațional”

Site-ul Avito, un site rusesc, a început să pună la dispoziție din ce în ce mai multe anunțuri de angajare.

Anunțurile vizează zidari, zugravi și alți meseriași care pot ajuta la reconstrucția orașului Donețk.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pentru a atrage cât mai multe persoane, acestora le sunt promise salarii mult mai mari decât ar primi în mod normal și, de asemenea, pot avea parte și de multe beneficii.

Muncitorilor le sunt promise: salarii de două sau chiar de trei ori mai mari, toate mesele asigurate, cazare, concediu plătit, 60 de dolari pentru fiecare persoană recomandată și posibilitatea de a avansa în carieră.

Proiectul se numește „Haideți să reconstruim Donbasul împreună”

În ciuda faptului că anunțurile de angajare sunt făcute de către firmele private, unele persoane susțin că proiectul de reconstrucție ar fi, de fapt, sponsorizat de Ministerul Construcțiilor din Rusia.

Mai mulți oameni de profesie ar fi fost recrutați și trimiși în misiunile „umanitare” desfășurate în regiunile separatiste din partea de est a Ucrainei de către organizațiile de voluntariat rusești pro-Kremlin.

Citeste si: Avertismentul lui Volodimir Zelenski! Rusia vrea să dicteze viitoarea ordine mondială: „Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condițiile în Europa”

„Sper că unii dintre acești oameni înțeleg că să mergi în teritoriile ocupate este greșit [din punct de vedere moral], dar există și o evaluare rațională a riscului”, a spus

Daniil Ken, șeful uniunii independente a Alianței Profesorilor.

 

„Încă de la începutul operațiunii speciale, am petrecut mult timp pe teritoriul Republicii Donețk, lucrând în teritoriile eliberate și ajutând populația. Acest statut oficial îmi va permite să muncesc cu și mai mare dedicație”, a scris Antonov.