Potrivit Pravda.ru, Londra, pentru că a recunoscut legitimitatea loviturilor ucrainene asupra bazelor militare de pe teritoriul Rusiei, tocmai a justificat loviturile aeriene rusești împotriva lanțurilor logistice din mai multe țări NATO, care livrează arme Ucrainei, potrivit România TV.
România și Polonia, amenințate direct de către Rusia
„Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”, a transmis Pravda.ru,
„Realitatea este că Ucraina era o țară suverană care trăia în pace, între granițele sale, când o altă țară a decis să violeze aceste granițe și să aducă aici 130.000 de soldați”, a declarat James Heappey, subsecretar de stat al forțelor armate britanice, pentru Radio Times.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Acest lucru a declanșat un război între Ucraina și Rusia, iar, într-un război, Ucraina trebuie să lovească dușmanul pe teritoriul său, să atace liniile logistice, proviziile de combustibil, depozitele de armament. Face parte din război”, a mai adăugat acesta.
Ce posibilitate există ca România să trimită arme Ucrainei
Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri, despre eventualitatea ca România să trimită arme Ucrainei că, în continuare, sunt analizate cererile pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de acestea, se va lua o hotărâre.
De asemenea, Nicolae Ciucă a infirmat informațiile potrivit cărora România ar fi vândut armament de tip sovietic Ucrainei, împreună cu Bulgaria.De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, în privința înarmării Ucrainei, că a purtat o discuție cu premierul Nicolae Ciucă despre acest subiect și că trebuie să existe un cadru legislativ.
„Să vedem și evoluția din Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu. „A fost această discuție, cum este și normal să o avem. Trebuie să existe un cadru legislativ și să vedem și evoluția din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită dacă vom intra într-o astfel de etapă și vom lua o astfel de decizie”, a mai precizat liderul PSD.