Rusia devine din ce în ce mai agresivă în ceea ce privește războiul cu Ucraina! Declarațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis

Autor: Lavinia Medrea

Rusia devine din ce în ce mai agresivă în ceea ce privește războiul cu Ucraina! Declarațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis

Sursa: Twitter

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că Rusia a afectat grav siguranța europeană și euro-atlantică din cauza invaziei pe care a declanșat-o în Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Rusia a devenit mult mai agresivă în Europa de Est, motiv pentru care NATO se transformă și se trimit noi trupe, inclusiv în România, potrivit România TV.

Rusia devine mai agresivă în Europa de Est și trimite noi trupe în România. Declarațiile făcute de Klaus Iohannis

„Prin eforturi comune contribuim la securitatea spațiului aliat.

Faptul că ne aflăm împreună în această bază militară reprezintă încă o dovadă a unității și stabilității NATO (…) Încă din anul 2014, ca urmare a anexării ilegale a peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, NATO a început un proces de adaptare pentru a răspunde posturii tot mai agresive a Rusiei în regiune. Agresiunea brutală declanșată de Rusia împotriva Ucrainei a afectat serios securitatea europeană și euro-atlantică. De aceea, pentru sprijinirea Ucrainei, inclusiv România, au luat măsuri concrete.
Am trimis ajutoare umanitare Ucrainei, am primit pe teritoriul nostru toți refugiații ucraineni, în plus am operaționalizat în România un hub logistic pentru a trimite ajutoare în Ucraina.

Citeste si: Motivul pentru care Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina: „Dovezile sunt din ce în ce mai multe”

Mediul de securitate internațional a suferit modificări substanțiale.

NATO a fost nevoit să se adapteze și s-au stabilit noi posturi în Europa de Est.

Acționăm pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru noi structuri de luptă, unul dintre ele fiind în România.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Prin eforturi comune, contribuim la securitatea spațiului aliat, asigurăm pacea și liniștea cetățenilor noștri. Faptul că ne aflăm împreună în această bază militară reprezintă o dovadă în plus a unității, coeziunii și solidarității care există la nivelul NATO. Salut prezența astăzi, aici, a domnului Prim-ministru De Croo, cu care ieri am avut consultări politice foarte bune.

Citeste si: Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui „genocid”. SUA trimite alte arme Ucrainei

Încă din anul 2014, ca urmare a anexării ilegale a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, NATO a început un proces complex de adaptare. Am fost conștienți că ne confruntăm cu un mediu de securitate marcat de noi riscuri și amenințări și de conduita tot mai agresivă a Federației Ruse în plan regional. Astfel, a apărut postura de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic.

Agresiunea brutală declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei a afectat însă fundamental securitatea regională, europeană, euroatlantică și are proiecții negative la nivel global – pe mai multe paliere chiar”.

Continuarea poate fi citită AICI.