Rusia echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră, ca reacție la amenințările făcute de SUA

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 feb 2023, 04:35

Rusia echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră, ca reacție la amenințările făcute de SUA

Sursa: Twitter

Rusia echipează cu rachete de croazieră submarinele din Marea Neagră, în urma amenințărilor lansate de SUA.

Rusia a luat această decizie după ce, în urmă cu câteva zile, SUA au anunțat că au în vizor flota rusească în vederea ajutării Ucrainei pentru exportul de cereale.

Rusia echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră din cauza amenințărilor SUA

Rusia echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră din cauza amenințărilor SUA
[Sursa: Twitter]

Două submarine rusești au fost deja pregătite în Golful Sudic din Sevastopol pentru a fi echipate cu rachete Kalibr, potrivit agenției de presă ucrainene Kyrm Realii, citată de hotnews.ro.

Patru rachete de tip Kalibr vor fi puse pe două dintre cele șase submarine Varșavianska, făcute special pentru acest tip de proiectile, care pot fi lansate și pe mare, și pe uscat.

Marți, ministrul ucrainean al apărării a transmis că flota Rusiei din Marea Neagră are de gând să folosească proiectile submarine și să atace Ucraina. 

Citeste si: Rusia are cea mai mare gaură de pe Pământ care se crede că duce spre Iad. Motivul pentru care sovieticii au săpat-o

„În prezent, vasul este astfel conceput încât să poată lansa rachete de croazieră or, este vorba despre o clară operațiune de atac – două fregate, patru vase cu rachete de mici dimensiuni, două submarine – toate astea sunt în alertă de atac și ne atacă deseori teritoriul apelând la rachete de croazieră de tip Kalibr”, a explicat Vadim Skibițki, de la Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a spus că armata americană a avut o reacție în urma schimbărilor făcute în Marea Neagră, fiind modificată, de asemenea, și strategia SUA în privința securității.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?

„Având în vedere schimbările intervenite în cadrul conflictului, ne schimbăm și noi asistența, oferind Ucrainei capacitățile de care are nevoie astăzi, dat fiind faptul că forțele rusești își reiau ofensiva în estul Ucrainei”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citeste si: Ce riscă soldații ucraineni din uzina Azovstal, capturați de Rusia. Autoritățile din Moscova cer să fie judecați pentru crime de război

„Suntem cel mai mare furnizor de securitate din lume în Ucraina acum, când țara are atâta nevoie, și îi încurajăm pe aliați și pe partenerii noștri din întreaga lume să facă același lucru”.

„Două vase, având la bord 16 rachete de tip 3M-54 Kalibr, sunt pregătite să intervină în Marea Neagră”, a transmis Oleksandr Motuzianik, purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

Conform unor estimări, circa 20 de vase rusești stau în calea operațiunilor de export ale navelor ucrainene.