Rusia începe să atace Ucraina! Mai multe regiuni au fost bombardate. Ce au de spus președinții Joe Biden și Vladimir Putin

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 23 feb 2022, 16:48

Rusia începe să atace Ucraina! Mai multe regiuni au fost bombardate. Ce au de spus președinții Joe Biden și Vladimir Putin

Sursa: Pixabay/Facebok Joe Biden - colaj KANAL D

Președintele rus, Vladimir Putin, a luat decizia de a recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei, respectiv Donețk și Lugansk, decizie care a enervat SUA și multe alte țări ale lumii. De asemenea, acesta a mai solicitat marți, 22 februarie, dreptul de a utiliza forța militară în afara țării, lucru care i s-a permis.

Marți seară, președintele american Joe Biden a făcut câteva declarații, după ce Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk si Lugansk, din estul Ucrainei. Biden a declarat că va exista o serie de pedepse pentru Rusia. De asemenea, o deputată ucraineană a venit cu fotografii care demonstrează că rachetele lansate de ruși ar fi lovit mai multe regiuni ale Ucrainei.

Rusia a început să atace Ucraina. Mai multe regiuni ucrainene au fost bombardate

Deputata ucraineană Inna Sovsun, vicepreședinte al partidului Holos, a declarat că Rusia ar fi început invazia Ucrainei. Aceasta a publicat pe contul ei de Twitter două videoclipuri în care susține că au avut loc atacuri cu rachete lansate de forțele ruse asupra civililor.

„Rusia lansează zeci de rachete împotriva Ucrainei. Acest lucru se întâmplă chiar acum. Așa arată un atac de la sistemele de rachete cu lansare multiplă BM-21 <Grad>”, a declarat deputata ucraineană.

„În acest moment, trupele rusești trag cu mai multe sisteme de lansare de rachete BM-21 „Grad” către civili. Orașul Shchastya din regiunea Luhansk tocmai a fost bombardat de rachete. Videoclipul este impresionant.”, a mai transmis vicepreședinta partidului Holos.

Declarațiile lui Joe Biden despre hotărârile lui Vladimir Putin

Președintele Joe Biden a transmis, marți seară, că Vladimir Putin are în plan o invazie a Ucrainei, motiv pentru care vor exista sancțiuni deosebit de grave.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Este începutul unei invazii a Ucrainei. Voi anunța sancțiuni mult mai ample decât am făcut-o în 2014.

Dacă Rusia continuă cu aceste acțiuni, sancțiunile vor fi și mai grave.

Cine îi dă lui Putin dreptul de a declara noi așa numite țări din teritorii care aparțin vecinilor săi. Aceasta e o încălcare flagrantă a legilor internaționale și cere un răspuns ferm din partea comunității internaționale.

Citeste si: Sancțiuni pentru Rusia: Cât de mare e lovitura pentru Moscova după ce Germania a oprit conducta Nord Stream 2

În ultimele luni ne-am coordonat îndeaproape cu aliații noștri din NATO și partenerii din Europa și din întreaga lume pentru a pregăti un răspuns.”, a declarat Joe Biden.

„Sancționăm 2 bănci mari: VEB și banca militară. Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa. Vom impune sancțiuni elitelor și familiilor lor care susțin această invazie. Lucrăm cu Germania ca Nord Stream 2 să nu pornească.

Vom continua să furnizăm arme defensive Ucrainei. Am autorizat azi noi mutări de trupe în statele baltice: Estonia, Letonia și Lituania. Acestea sunt mișcări defensive, nu dorim să intrăm într-un conflict armat cu Rusia. Credem că Rusia e abia la începutul invaziei în Ucraina, chiar dacă sper să mă înșel, și sper că Rusia a luat aceste decizii fără să vrea să atace Kievul.

Citeste si: Breaking news: Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei: ''Oamenii de acolo sunt în pericol''

Forțele Rusiei au rămas în Belarus ca să lovească in Nord, vasele rusești sunt amplasate pentru a lovi din Sud. Armata rusă a dus la graniță rezerve mari de sânge. Nu ai nevoie de sânge dacă nu vrei să pornești un război. (…) Vom lua măsuri robuste.”, a explicat Joe Biden, despre sancțiunile care vor fi aplicate, după ce Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.