Rusia: „Nu este pe ordinea de zi” ca bombardamentele din Ucraina să înceteze de Crăciun

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 sep 2023, 05:10

Rusia: „Nu este pe ordinea de zi” ca bombardamentele din Ucraina să înceteze de Crăciun

Sursa: Twitter

Rusia nu are de gând să lase Ucraina în pace nici măcar de Crăciun, iar răspunsul ironic cum că acest lucru „nu e pe ordinea de zi” a venit din partea lui Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Rusiei.

Volodimir Zelenski a cerut ca, în decursul săptămânii acesteia, Rusia să înceapă să își retragă trupele, pentru ca Ucraina să se poată bucura de Crăciun în liniște.

Rusia nu consideră importantă oprirea bombardamentelor de Crăciun, în Ucraina

Dmitry Peskov susține că Rusia nu a primit propunerea de a „înceta focul” de Crăciun, deși Volodimir Zelenski afirmă că a cerut ca trupele ruse să fie retrase înainte de această sărbătoare.

Mai mult decât atât, președintele Ucrainei a afirmat că acesta ar fi un prim pas spre un acord de pace.

„Nu, nu s-au primit astfel de oferte de la nimeni. Acest subiect nu este pe ordinea de zi ”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Citește și: Mii de militari au demisionat din Armata Română, după izbucnirea războiului în Ucraina. Numărul s-a dublat față de anul 2021. Ce soluții propune MApN

Ieri, 13 noiembrie, acesta i-a cerut președintelui ucrainean să cedeze teritoriile pe care Rusia le-a anexat ilegal, dar și să recunoască „realitatea de pe teren”, deși s-a tot vorbit că Rusia este cea care întâmpină dificultăți.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Peskov a negat mobilizarea celui de-al doilea val de forțe ruse

În urmă cu doar câteva zile, a început să circule informația conform căreia Rusia s-ar pregăti, în perioada următoare, să trimită și mai mulți bărbați pe frontul din Ucraina. Odată ajunsă această informație și la urechile lui Peskov, purtătorul de cuvânt al Rusiei a negat afirmația.

Nu există discuții în acest sens ”, a declarat acesta, în cadrul unei convorbiri telefonice, conform agenției TASS, relatează The Moscow Times.

În ultima vreme, mai mulți bloggeri pro-război, analiști militari și politicieni din opoziție au spus că se așteaptă că Rusia să înceapă o nouă mobilizare, chiar în prima lună a noului an.

„Nu există nicio îndoială că un nou val de mobilizare va începe la jumătatea lunii ianuarie. Ei încă trimit hârtii de chemare, încă îi împiedică pe oameni să părăsească țara", a transmis Kirill Goncharov, adjunctul șefului filialei moscovite a partidului liberal Iabloko, pe Telegram.

Citește și: Amenințarea unui război nuclear este „în creștere”! Vladimir Putin anunță că armele nucleare sunt văzute ca „un mijloc de protecție” dar și o descurajare pentru inamic

Chiar și așa, deși, la început, Peskov a spus că acest lucru nu va avea loc, purtătorul de cuvânt nu exclude posibilitatea ca o a doua campanie de mobilizare să aibă loc la un moment dat.

„Nu pot vorbi în numele Ministerului Apărării. Nu există discuții pe această temă la Kremlin”, a anunțat, pentru moment, Peskov.