Rusia pregătește măsuri dure pentru România, una dintre țările „neprietenoase”. Ce alte state mai sunt vizate

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 feb 2023, 05:25

Rusia pregătește măsuri dure pentru România, una dintre țările „neprietenoase”. Ce alte state mai sunt vizate

Sursa: Twitter

Camera Reprezentanților din SUA a introdus o lege care aprobă transferul activelor înghețate ale companiilor și cetățenilor ruși către Ucraina.

Rusia ar trebui să răspundă egal la îngheţarea activelor ruseşti de către unele „ţări neprietenoase”, potrivit lui Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, într-o postare pe reţelele de socializare, conform Reuters şi EFE, citate de România TV.

Ce măsuri pregătește Rusia pentru țările „neprietenoase”

„Este corect să se ia măsuri în oglindă faţă de companiile aflate în Rusia ai căror proprietari provin din ţări neprietenoase, unde au fost luate astfel de măsuri: să se confişte activele!”,

a declarat Viaceslav Volodin, unul dintre apropiaţii preşedintelui Vladimir Putin, pe contul lui de Telegram.

„Iar veniturile din vânzarea (acelor active) să meargă către dezvoltarea ţării noastre”, a propus acesta.

Citeste si: LIVE UPDATE ziua 68 de război în Ucraina. Ucraina a închis în mod oficial cele patru porturi maritime capturate de Rusia

Camera Reprezentanţilor din SUA a introdus o lege care aprobă transferul activelor îngheţate ale companiilor şi cetăţenilor ruşi către Ucraina, a mai subliniat şeful Dumei de Stat, precizând că „a fost

creat un precedent periculos, care ar trebui să aibă efect de bumerang asupra Statelor Unite însăşi”
.

„Această decizie nu va afecta economia ţării noastre. Iahturile, vilele şi alte proprietăţi confiscate de la cetăţeni înstăriţi oricum nu serveau la dezvoltarea ei”, a mai declarat acesta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De asemenea, Viaceslav Volodin a reiterat că au fost îngheţate şi rezervele de aur şi valută ale Rusiei, care valorează aproximativ 300.000 de milioane de dolari de la Banca Centrală a Rusiei, care  „se vor întoarce, deoarece sunt fonduri de stat”, a asigurat acesta.

Banca Centrală a Rusiei a răspuns interzicând investitorilor străini să retragă fonduri din sistemul financiar rus, a transmis preşedintele Dumei.

Citeste si: Explicația pentru comportamentul lui Vladimir Putin! De ce ar încearca să-și ascundă problemele de sănătate: „Nu mai are încotro, lumea va afla de boala lui”

„Potrivit unor estimări, e vorba despre peste 500.000 de milioane de dolari. Trebuie să răspundem”, a declarat acesta.

„Oameni de afaceri ruşi cumpără în prezent companii străine care operează în Rusia, achiziţionând acţiuni ale partenerilor care doresc să ne părăsească ţara.

Aceştia acţionează într-o manieră civilizată, conform dreptului internaţional, ceea ce nu se poate spune despre o serie de ţări neprietenoase”, a mai precizat Viaceslav Volodin.

Liderul Dumei a acuzat „un anumit număr de ţări neprietenoase: Lituania, Letonia Polonia şi chiar SUA” de nerespectarea dreptului internaţional şi „de a se livra pur şi simplu furtului”, potrivit România TV.