Rusia, sancționată din nou pentru bombardamentele asupra Ucrainei! Anunțul făcut de cancelarul german, Olaf Scholz

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 ian 2023, 00:05

Rusia, sancționată din nou pentru bombardamentele asupra Ucrainei! Anunțul făcut de cancelarul german, Olaf Scholz

Sursa: Twitter

Cancelarul german, Olaf Scholz, a anunțat că Vestul a decis să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru a pedepsi „atrocitățile” făcute în Ucraina.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a anunțat că aliații occidentali vor decide ce noi sancțiuni să impună împotriva Rusiei în zilele următoare, având în vedere invadarea și bombardamentele Ucrainei, care au produs sute de victime civile, dar și victime în rândul forțelor militare din ambele părți.

Rusia va primi noi sancțiuni, după „atrocitățile” comise în Ucraina

„Președintele rus Vladimir Putin și susținătorii săi vor simți consecințele” deciziilor și atacurilor lor, a declarat Olaf Scholz, într-un comunicat de presă.

„Și vom continua să punem arme la dispoziția Ucrainei, astfel încât țara să se poată apăra împotriva invaziei ruse”, a încheiat acesta.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 39 de război. Explozii puternice la Odesa. Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Mariupol

Sâmbătă, sute de trupuri neînsuflețite au fost găsite în orașul Bucha, după ce armata rusă a plecat din zonă. Liderii

occidentali au condamnat ferm Rusia pentru bombardamentele date de armata sa în orașul Bucha din regiunea Kiev, dar Federația Rusă a negat acuzațiile aduse. Moscova afirmă că imaginile sunt false și că ar fi făcute de Kiev.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cel puţin 300 de civili au fost ucişi din cauza atacurilor armatei ruse de la Bucha.

Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de soldații ruși în zonă au fost îngropate în gropi comune, iar alte cadavre, în continuare, mai zac pe străzile oraşului.

Citeste si: Armata obligatorie în România?! Traian Băsescu susține că România ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a spus că Uniunea Europeană ar trebui să aibă o discuție legată de încetarea importurilor de gaze rusești.

„Sancţiunile vor dispărea doar cu un acord total de încetare a focului şi retragerea (n.r.: trupelor), dar şi cu angajamentul de a nu mai comite agresiuni” asupra Ucrainei, spunea şefa diplomaţiei de la Londra, precizând că sancţiunile ar putea fi reimpuse în cazul unei noi agresiuni.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a făcut față, până acum, apelurilor de a introduce un embargo asupra importurilor de gaze din Rusia, motivând că economia sa și a altor țări europene depind prea mult de acestea.

Rusia furnizează 40% din necesarul de gaze al Europei, potrivit Mediafax.