Rusia se pregătește de anexare. În Piața Roșie din Moscova au fost instalate ecrane gigantice, cu panouri pe care scrie „Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”

Autor: Madalina Maftei

Rusia se pregătește de anexare

Sursa: PixaBay

În timp ce armata ucraineană aproape a încercuit orașul Lyman, ocupat din luna mai de ruși, Rusia se pregătește să anexeze regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie.

În Piața Roșie din Moscova au fost instalate ecrane video gigantice, cu panouri pe care scrie:  „Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”, transmite The Guardian. De asemenea, au fost instalate scene și tribune pentru presupuse celebrări populare, care ar urma să aibă loc în acest weekend.  

Rusia se pregătește de anexarea regiunilor cheie din Ucraina: Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson

Au apărut zvonuri despre faptul că Putin ar putea să amâne anexarea teritoriilor din Ucraina, pentru că armata sa a înregistrat înfrângeri pe linie.

Totodată, locuitorii care au fugit în zonele controlate de Ucraina în ultimele zile au povestit că oamenii au fost forțați să marcheze buletinele de vot în stradă de către funcționari ambulanți sub amenințarea armelor. 

Șeful camerei superioare a parlamentului rus a declarat că ar putea lua în considerare încorporarea celor patru regiuni pe 4 octombrie, cu trei zile înainte de cea de-a 70-a aniversare a președintelui rus Putin, relatează Reuters.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 218 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a îndemnat trupele ruse să fugă dacă vor să trăiască. SUA vor oferi un ajutor militar suplimentar Ucrainei, în valoare de 1,1 miliarde de dolari

Potrivit ministerului britanic al Apărării, miercuri, președintele Vladimir Putin are în program să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate de ruși din Ucraina.

Leonid Pasechnik, liderul regiunii Luhansk: ”Dragă Vladimir Vladimirovici (Putin), mă adresez ție în numele oamenilor din regiunea Luhansk. Ținând cont de referendumul aprobat de locuitorii republicii, te rog să iei în considerație aderarea Republicii Populare Luhansk la Rusia, ca entitate teritorială a Federației Ruse”.

Citeste si: Turcia se pregătește să-și consolideze prezența militară în Cipru de Nord, după ridicarea restricțiilor comerciale americane

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie la Rusia este o chestiune de ore, după ce referendumurile au fost validate, iar rezultatul- covârșitor în favoarea alipirii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.