Rusia și-a reluat atacurile împotriva capitalei Kiev! Vladimir Putin amenință că va pune în funcțiune 50 de rachete nucleare Sarmat

Autor: Lavinia Medrea

Rusia și-a reluat atacurile împotriva capitalei Kiev! Vladimir Putin amenință că va pune în funcțiune 50 de rachete nucleare Sarmat

Sursa: Twitter

Rusia are în plan să pună în funcțiune aproape 50 de rachete balistice intercontinentale Sarmat până la sfârșitul toamnei anului acesta.

Rusia a amenințat că are în plan să pună în funcțiune un număr de aproape 50 de rachete balistice intercontinentale Sarmat până la sfârșitul toamnei anului acestuia.

Rusia are în plan punerea în funcțiune a unui număr de aproape 50 de rachete balistice intercontinentale Sarmat

Rusia a lansat mai multe proiectile în regiunea Jîtomîr, potrivit informațiilor transmise Centrul de comandă aeriană din Ucraina, relatează CNN, citat de România TV.

Centrul de Comandă Aeriană al Ucrainei a transmis pe Facebook că, duminică, armata rusă a lansat proiectile înspre niște obiective de infrastructură din regiunea Jîtomîr.

Citeste si: Rusia a testat racheta „Satan 2”. Vladimir Putin amenință Occidentul

Regiunea a fost bombardată din „direcția sud-est” de „rachete de croazieră cu baza navală”, potrivit Centrului de Comandă Aeriană al Ucrainei.

Centrul de Comandă Aeriană al Ucrainei a mai transmis că „patru rachete de croazieră rusești au fost distruse de unitățile de apărare aeriană”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rusia are de gând să pună în funcțiune circa 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat până la finalul toamnei anului 2022, a afirmat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin, potrivit dpa, citat de România TV.

Rachetele urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a mai precizat acesta, pentru o agenție de presă.

Rusia a făcut o primă testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la finele lunii aprilie.

Citeste si: Joe Biden vrea să vină între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Președintele american se așteaptă la teste nucleare din partea Coreei de Nord în timpul turneului acestuia din Asia

Rachetele balistice intercontinentale Sarmat au o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi pot căra focoase nucleare. Acestea ar da ocazia Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Primele rachete Sarmat urmează să fie poziționate în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a utilizat lansarea de rachete din aprilie pentru a amenința Occidentul în contextul războiului din Ucraina.

Proiectilul balistic intercontinental ar putea depăşi toate tipurile de apărare şi ar convinge naţiunile „să se gândească de două ori” când ameninţă Rusia, a declarat, atunci, Vladimir Putin.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.