Rusia și SUA vor purta primele discuții nucleare de la invazia Ucrainei!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 13 nov 2022, 16:40

Rusia a declarat că va purta discuții cu SUA la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie la Cairo despre inspecții ale siturilor de arme atomice!

Sursa: PixaBay

Rusia a declarat că va purta discuții cu SUA la sfârșitul lunii noiembrie sau decembrie la Cairo despre inspecții ale siturilor de arme atomice!

Rusia a declarat că va purta discuții cu SUA la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie la Cairo despre inspecții ale siturilor de arme atomice în cadrul noului tratat START, un pas spre relansarea unor discuții mai ample privind controlul armelor, suspendate de la invazia rusă în Ucraina. Consultările din capitala egipteană vor dura aproximativ o săptămână, a declarat vineri ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov, potrivit serviciului de știri de stat RIA Novosti.

În august, Rusia a interzis accesul inspectorilor americani la siturile sale de arme nucleare, invocând restricții de viză și de călătorie pentru ruși care, potrivit acesteia, le-ar fi făcut imposibil să ajungă în SUA. Cele două țări suspendaseră inspecțiile la fața locului în martie 2020 din cauza pandemiei Covid-19 și discutau cum să le reia în condiții de siguranță.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat la începutul acestei săptămâni că BCC se va reuni în "viitorul apropiat", dar a refuzat să ofere detalii.

El a declarat că SUA sunt "realiste" în ceea ce privește ceea ce se poate obține în urma negocierilor cu Rusia, dar că este important să se asigure că cele două țări își păstrează capacitatea de a vorbi una cu cealaltă.

Rusia și SUA vor purta primele discuții nucleare de la invazia Ucrainei

În timp ce SUA au întrerupt majoritatea contactelor cu Rusia din cauza invaziei, unele canale rămân.

La Moscova, oficialii au cerut reluarea unui dialog strategic mai amplu, inclusiv cu privire la un posibil tratat succesor al Noului START. SUA au spus că acest lucru nu este posibil până la reluarea inspecțiilor.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat luni că SUA au avut contacte la nivel înalt cu Rusia, refuzând în același timp să comenteze rapoartele potrivit cărora consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a avut recent discuții secrete cu consilieri ai președintelui Vladimir Putin, în încercarea de a opri alunecarea spre o escaladare nucleară.

Sullivan însuși a confirmat că canalele de comunicare rămân deschise între Mos

Putin și administrația președintelui Joe Biden a prelungit tratatul New START cu cinci ani în 2021, oferindu-le foștilor rivali din timpul Războiului Rece timp pentru noi discuții privind securitatea strategică. Atacul lui Putin asupra Ucrainei din februarie a declanșat o spirală de confruntare, SUA cheltuind miliarde de dolari pentru susținerea militară și financiară a Kievului.

SUA au acuzat Rusia de un periculos sabotaj nuclear.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele mai reci relatii diplomatice din istorie

Războiul împotriva Ucrainei a adus relațiile dintre SUA și Rusia la cel mai scăzut nivel din istoria modernă. Rusia demonstrează că nu are nicio considerație pentru drepturile omului, suveranitatea și integritatea teritorială a națiunilor sau dreptul națiunilor de a-și determina propriul viitor. Președintele rus Vladimir Putin are în mod clar ambiții imperialiste. Ucraina nu a provocat războiul, iar Putin ar prefera probabil să transforme din nou Ucraina în teritoriu rusesc. Acesta nu este un alt Război Rece. Nu există nimic "rece" în agresiunea goală și violentă. Acesta este un nou tip de război, iar SUA și prietenii săi aliați din comunitatea transatlantică vor învăța cum să lupte. Pentru început, comunitatea transatlantică trebuie să pună în șah cele mai importante două arme ale lui Putin- armata sa și utilizarea energiei de către Rusia pentru șantaj, constrângere și profit.

Pentru a trage la răspundere Federația Rusă pentru crimele sale de război din Ucraina, pentru a sprijini Ucraina și pentru a consolida Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Statele Unite au întreprins mai multe acțiuni. (Cu toate acestea, lista de mai jos nu este exhaustivă a tuturor acțiunilor americane întreprinse de la 24 februarie, data începerii războiului). Washingtonul a impus mai multe runde de sancțiuni asupra Moscovei, trimițând economia rusă în sud.

Citește și: Iranul califică declarația lui Scholz drept "provocatoare"! Ce a spus?

Citește și: Atentat cu bombă la Istanbul Se condamnă fanatismul teroriștilor?

Citește și: Rușii încep să se retragă din Herson, la ordinul ministrului Apărării, Serghei Șoigu

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.