RUSIA, TARA MILIONARILOR? Ilie Nastase vrea sa emigreze in fosta URSS VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 15:35

Nemultumit de taxele prea mari pe care este nevoit sa le plateasca in Franta, Gerard Depardieu a cerut si a obtinut cetatenie in Rusia.

Celebrului actor francez, care a primit deja de la presedintele Vladimir Putin pasaportul rus, i s-a oferit chiar postul de ministru al culturii, dar si o casa. Francezul, care in repetate randuri s-a plans de faptul ca plateste mult prea multe taxe statului francez, a fost incantat cand a aflat ca, odata capatata cetatenia rusa, urmeaza sa plateasca mai putin de jumatate fata de cat platea acasa.

Pe langa aspectul fiscal, gestului lui Depardieu este si o adevarata palma pentru Uniunea Europeana, un protest inedit al unui milionar, care putea sa aleaga orice alta tara membra a U.E.
unde impozitele sunt mult mai mici decat in Franta. A preferat, insa, Rusia. Ca Gerard Depardieu, sunt multi milionari europeni care au dobandit cetatenii sau rezidente fiscale in diverse in state unde taxele sunt mult mai mici. Ei bine, se pare ca si romanii sunt gata sa faca acelasi lucru.

Suparat ca plateste statului roman zeci de mii de euro anual, Ilie Nastase a anuntat ca se gandeste la modul serios sa o ia pe urmele lui Depardieu.
Conform unui studiu facut de o banca elvetiana, in prezent romanii castiga, in medie 451 de euro pe luna, din care vireaza bugetului de stat 130, adica 29%.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.