Rusia vrea Crimeea pentru ea! Kremlinul solicită Ucrainei să o declare ca fiind parte din Rusia

Autor: Lavinia Medrea

Rusia vrea Crimeea pentru ea! Kremlinul solicită Ucrainei să o declare ca fiind parte din Rusia

Sursa: Twitter

Kremlin a precizat luni că războiul asupra Ucrainei se poate opri oricând dacă autoritățile de la Kiev vor respecta condițiile cerute de Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Ucraina va trebui să recunoască peninsula Crimeea ca parte din Rusia, dar și independența regiunilor Donețk și Lugansk, a transmis BBC.

Kremlinul vrea ca Ucraina să declare Crimeea ca fiind parte din Rusia

Dmitri Peskov a mai precizat că Ucraina trebuie să-și schimbe Constituția în așa fel încât să fie scoasă orice posibilitate ori eventualitate de aderare a țării la organizații precum NATO.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă iei pastile cu iod preventiv. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Este foarte periculoasă utilizarea acestei substanțe”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului mai spune că Rusia va opri războiul și „demilitarizarea” Ucrainei dacă cererile acesteia vor fi respectate. De asemenea, Dmitri Peskov a mai precizat că Rusia nu are alte pretenții teritoriale legate de Ucraina.

Rusia și Ucraina a avut a treia ședință de negocieri

A treia ședință de negocieri de pace dintre Ucraina și Rusia a avut loc ieri, 7 martie 2022, la ora 16:00.

Anunțula  fost făcut de consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak, pe Twitter, și de agenția de presă de stat rusă TASS, care a transmis că Leonid Slutsky, negociatorul rus, a confirmat că ședința de negociere va avea loc luni. 

Citeste si: Se introduce starea de criză în România. Cum se pregătește Guvernul să ne apere țara în contextul războiului ruso-ucrainean

Prima ședință de negociere s-a petrecut pe 28 februarie, iar a doua pe 3 martie, ambele având loc în Belarus.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmitro Kuleba se vor întâlni joi în Antalya, Turcia, a spus Serghei Lavrov.