Rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula, după ce mai multe explozii au fost raportate în zonă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 mai 2023, 05:55

Rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula

Sursa: Twitter

Rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula, după ce mai multe explozii au fost raportate în această zonă. Baza aeriană Saki din Crimeea a fost atacată, iar vina este aruncată asupra armatei ucrainene.

Rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula, după ce mai multe explozii au fost raportate la baza aeriană Saki. Peninsula se află sub controlul Rusiei, fiind anexată ilegal de aceasta în anul 2014.

Rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula

Rușii preferă să își petreacă vacanțele în Crimeea, motiv pentru care cei care se aflau acolo în momentul atacului au fugit unde au văzut cu ochii.

Conform The Moscow Times, relatează digi24.ro, rușii au stat la cozi întinse pe zeci de kilometri, pentru a părăsi peninsula Crimeea.

Podul Crimeea a fost blocat de coada de mașini interminabilă, pod pe care ucrainenii au anunțat că îl vor arunca în aer. Tot pe același pod, armata rusească a adus mai multe întăriri în Ucraina.

Citeste si: Vladimir Putin a făcut anunțul! Armata e pregătită să primească noi rachete hipersonice Zircon în decurs ce câteva lui

Ucraina este considerată vinovată pentru explozii, în timp ce Rusia susține că a fost, pur și simplu, un accident. În tot acest timp, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski susține că exploziile sunt cauzate de partizanii ucraineni din peninsula Crimeea.

În urma atacului, Rusia ar fi pierdut toată muniția pe care o avea în depozitul aruncat în aer, dar și nouă avioane și elicoptere.

 

„Nu vreau deloc să plec din Crimeea, din Alușta.

E atât de bine aici, în general. M-am obișnuit, aici trăiam ca la noi acasă, totul are suflet aici. Este ca acasă”, a spus una dintre femeile care pleca din Crimeea, alături de familia sa.

Exploziile au durat aproximativ 30 de minute

Exploziile ar fi dus la formarea unei cozi de aproximativ 100 kilometri. Exploziile ar fi fost aproximativ 15 la număr și ar fi durat între 30 și 40 de minute.

„Au fost aproximativ 15 explozii. Au durat în jur de 30-40 de minute. Mulți turiști încercau să se adăpostească- unii oameni se ascundeau în spatele copacilor, copiii plângeau. Oamenii încercau să rămână grupați.

Prima explozie a fost foarte puternică. Zidurile și ferestrele s-au zguduit. Sunetul era asurzitor și înfricoșător”, a sous Ksenia Korkina, una dintre turistele care se afla în peninsulă.

„Unii turiști au plecat acasă. A fost un mare ambuteiaj în apropiere de Novofedorivka. Mulți oameni s-au temut să mai iasă din casă după explozii. Și mie mi-a fost teamă”, a mai spus Korkina.

Citeste si: Gestul făcut de Vladimir Putin când a coborât din avion, la Teheran. Detaliul care a atras atenția tuturor

O blogger-iță din Rusia susține că i s-a recomandat să stea departe de granița dintre Rusia și Ucraina, deoarece rușii vor Crimeea, iar Ucraina nu vrea să renunțe la ea, ceea ce duce la conflicte armate.

„Prietenii mei îmi spun în fiecare zi că teritoriul este disputat și că este mai bine să stai departe de granița dintre Rusia și Ucraina”.

 

Taguri: