Rușii, obligați să participe la miting-urile care sprijină referendumurile pentru anexarea teritoriilor Ucrainei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 iun 2023, 04:35

Mii de bugetari ruși au fost obligați să participe la un miting dedicat susținerii referendumurilor nerecunoscute din Ucraina.

Piața Manejnaia din Moscova s-a transformat în locul în care, la prima vedere, rușii susțin anexarea unor teritorii din Ucraina.

Rușii sunt obligați să susțină referendumurile nerecunoscute

Astăzi, 23 septembrie, mii de bugetari ruși au fost duși cu forța în Piața Manejnaia, pentru a lua parte la un miting ce susține organizarea referendumurilor în ceea ce privește aderarea regiunilor din Ucraina la Rusia: Zaporojie, Herson și Donbass.

Conform publicației Kommersant, citând un canal de Telegram, relatează g4media.ro, slogan-ul miting-ului este „Nu-i părăsim pe ai noștri”. Frontul Popular Pan-Rus a organizat miting-ul, iar liderul Frontului este chiar Vladimir Putin.

O scenă a fost montată în fața Muzeului de Istorie, unde au fost amplasate mai multe slogan-uri, „Nu-i abandonăm pe ai noștri”, scrise pe fundalul drapelului Rusiei.

Oamenii veniți la miting au cu ei steagurile URSS și steagurile Rusiei, dar și pe cele ale republicilor din Donbass.

Citeste si: Rușii fug de mobilizarea lui Putin. Cozi kilometrice s-au format la punctele de frontieră

Rușii au fost luați din pat, în miezul nopții, și duși la antrenamente

Nici bine nu a făcut Vladimir Putin anunțul despre mobilizarea rușilor, că aceștia deja au fost duși la antrenamente.

Mai mulți bărbați din Buriația, o republică aflată în sudul Rusiei, au fost luați, în miez de noapte, din pat. Aceștia au fost urcați în autobuze școlare și duși la antrenamente, conform Baikal Journal, citat de Meduza.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Ni s-a dat un ordin verbal să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i urcăm în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare. De acolo toți au fost trimiși la Ulan-Ude (n.r.- capitala republicii)”, a spus unul dintre angajații unei administrații regionale din Buriația.

„Mi-am luat rămas bun de la soția mea și de la fiicele mele.

Ei bine, asta e, cam plecat în prima linie”, a spus Serghei, în vârstă de 49 de ani, un fost militar în termen.

Citeste si: Coreea de Nord refuză să ajute Rusia cu arme nucleare și răspunde la acuzațiile potrivit cărora ar fi furnizat deja echipamente menite să ajute armata rusă în război

Rușii care ajung la Ulan-Ude vor ajunge într-o tabără de antrenament, după care pe frontul din Ucraina, relatează digi24.ro.

Citațiile au fost emise în urmă cu trei zile, pe data de 21 septembrie. Conform acestora, cetățenii republicii trebuiau să se prezinte, între orele 06:00 și 09:00, la birourile de înrolare, pe data de 22 septembrie.

Primii bărbați mobilizați au fost din districtele: Tunkinsky, Zaigraevsky, Yeravninsky, Barguzinsky și Kurumkansky.

„Trebuie să învățăm cum să ne pansăm, să acordăm primul ajutor, pentru că oamenii mor din cauza pierderii elementare de sânge. Întrebarea este serioasă. Băieți, veți lupta după antrenament. Prin urmare, este necesar să tratăm acest moment în mod normal”, a spus un comisat militar.