S-a activat scenariul ROSU in Bucuresti! Care sunt scolile care s-au inchis!

Author: Luiza Stama
Actualizat: 02 oct 2020, 12:22
Elevii vor ramane acasa in mai multe scoli din Bucuresti

Scenariul rosu de predare pentru elevi se aplica deja in Bucuresti, la o scoala din Sectorul 4, dupa cum anunta Primaria Sectorului.

S-a activat scenariul rosu, conform caruia toti elevii vor invata online, timp de 14 zile, dupa ce s-au depistat trei cazuri de imbolnavire cu coronavirus  intr-o unitate de invatamant.

Dezinfectare de urgenta dispusa de Primaria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a întregii clădirii în care funcționează Școala Gimnazială nr.

79, după ce în cursul zilei de astăzi, 30.09.2020, a fost înregistrat al treilea caz confirmat de infecție cu SARS-COV 2, secretarul școlii, după ce săptămâna trecută, fuseseră confirmați un elev și un profesor. În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line pentru următoarele 14 zile ”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sector 4.

Citeste si: ULTIMA ORA Oras din Romania, inchis dupa ce numarul cazurilor a explodat!

Citeste si: S-a decretat scenariul ROȘU după o săptămână de școală! Ce trebuie să știe părinții și elevii?

Cazul nu este singular

Si la Scoala Gimnaziala nr.129 din sectorul 4 s-a instituit scenariul rosu, dupa ce patru elevi au fost confirmati cu coronavirus.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Alte doua scoli din sectorul 4 au anuntat cazuri de profesori infectati, potrivit cancan.ro, iar cursurile se vor desfasura si in aceste cazuri online, timp de 14 zile.

Recomandarea DSP este ca atunci cand o scoala are trei cazuri de infectare cu coronavirus cursurile sa fie sustinute exclusiv online, 14 zile, timp in care unitatea de invatamant este dezinfectata si se pregateste pentru realuarea cursurilor cu prezenta la clasa.

Citeste si: Decizie de ultimă oră într-un județ din țară! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea mai multor școli

Citeste si: Veste proasta pentru parinti! Toate scolile dintr-un oras si trei comune adiacente intra in scenariul hibrid. Decizie de ultima ora a CJSU