S-a aflat! Ce pensie are Miron Cozma? Pensionarii din România nu îndrăznesc să viseze la această sumă

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 25 iul 2022, 05:25
Ce pensie are Miron Cozma?

Miron Cozma, fostul lider al minerilor, a dezvăluit ce pensie încasează de la statul român.

Miron Cozma e fostul lider al minerilor din Valea Jiului, cel care i-a condus pe aceștia la București la mineriada din 13-15 iunie 1990. Iată ce pensie primește ”Luceafărul Huilei” din partea statului! 

Citeste si: Ce pensie are Petre Roman? Suma pe care o încasează fostul premier al României

Ce pensie are Miron Cozma?

În 1991 și în 1999, Miron Cozma i-a condus pe mineri în București, moment în care acesta s-a făcut remarcat. Pentru faptele sale a petrecut peste 10 ani în închisoare. Cu toate acestea, Cozma primește o pensie la care mulți pensionari din România nici nu îndrăznesc să viseze.  

Citeste si: Fiul lui Miron Cozma, retinut de politie dupa ce s-a urcat beat la volan si a facut accident

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că Miron Cozma este victimă a mineriadelor și că trebuie să încaseze lunar bani de la stat, potrivit stirilekanald.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

" Pentru mine, e o mare realizare, si pentru mineri. Faptul ca ani de zile Miron Cozma si minerii si-au atras oprobriul public si nimeni nu a facut nimic, guverne si presedinti de tara nu au facut altceva decat sa ii exonereze pe Ion Iliescu si pe toti ceilalti, iata ca Curtea Europeana de

la Strasbourg a decis acceptarea mea ca victima in dosar",  declara, in 2015, Miron Cozma, pentru acelasi post de televiziune, conform businessmagazine.ro.

Citeste si: Miron Cozma, la un pas sa se impace cu prima sa sotie! Iata prin ce a trecut acesta in ultima perioada si ce a declarat in legatura cu o posibila impacare

În 2015, Miron Cozma a mărturisit că primește o pensie, ca victimă a Mineriadelor, în valoare de 1.489

de lei

"Vreti sa va arat ca am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casa. Cu ce am prosperat? Facand 11 ani de inchisoare. Vreti sa va arat ca am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casa. Cu ce am prosperat? Facand 11 ani de inchisoare",  a declarat Miron Cozma in cadrul unei emisiuni difuzate de B1 TV.

Miron Cozma, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”!

În ediția de marți, 25 mai, a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, va oferi amănunte, în exclusivitate, și va povesti despre viața de familie, dar și evenimentele care au schimbat radical cursul istoriei României.

Citeste si: Miron Cozma, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”! Fostul lider al minerilor din Valea Jiului va răspunde tirului de întrebări adresate de celebra jurnalistă

“Cine a orchestrat minerada din ‘90?”, “De ce v-a mulțumit Ion Iliescu pentru mineriadă?”, “L-ați ajutat pe Ion Iliescu să dea jos Guvernul Petre Roman?”, “Cine v-a asigurat viața de lux din închisoare?”, “Au fost tentativele de asasinat adevăr sau ficțiune?”, “Cum ați ajuns din liderul minerilor, victima lor?”, “Ați fost marioneta sistemului?”  sunt doar câteva dintre cele 40 de întrebări adresate lui Miron Cozma, în ediția de marți a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la ora 23:00, la Kanal D!