S-a aflat cine sunt cei trei turiști găsiți cu un glonț în cap pe fundul unui puț, în Mexic. Tinerii au fost dați dispăruți în urmă cu o săptămână

Author: Diana Bostan

Trei turiști au fost executați în Mexic

Sursa: Profimedia

Un american și doi turiști australieni au fost găsiți decedați pe fundul unui puț din Mexic. Cei trei bărbați aveau câte un glonț în cap.

Duminică, 5 mai, autoritățile mexicane au confirmat că un american și alți doi turiști australieni, care au fost dați dispăruți săptămâna trecută în nordul Mexicului, au fost găsiți morți. Identificarea trupurilor a fost făcută de către părinții acestora, potrivit Metro.uk.

Trei turiști au fost executați în Mexic

După zile de căutări, Callum, în vârstă de 33 de ani, și Jake Robinson, în vârstă de 30 de ani, precum americanul Carter Rhoad, în vârstă de 30 de ani, au fost găsiți pe fundul unui puț în statul Baja California, la începutul

acestei săptămâni, potrivit sursei menționate anterior. 

Citește și: Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam pentru a fotografia animalul sălbatic

Cei trei turiști străini au dispărut în timpul unei vacanțe de surfing în apropierea orașului turistic Ensenada, situat la aproximativ 90 de minute sud de granița dintre SUA și Mexic, pe coasta Pacificului.

Dispariția lor a stârnit îngrijorare și a declanșat o amplă operațiune de căutare, dar tristețea a copleșit comunitatea locală și familiile acestora când trupurile lor au fost descoperite.

Potrivit Metro.uk, biroul procurorului general al statului Baja California a emis un comunicat oficial confirmând identificarea trupurilor celor trei turiști dispăruți. Potrivit comunicatului, părinții victimelor au reușit să facă identificarea fără a fi necesare teste genetice suplimentare, confirmând astfel sfârșitul tragic al călătoriei lor în Mexic.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Putem doar să ne imaginăm prin ce încercare au trecut ei și ce au simțit cei dragi. A fost o experiență absolut teribilă, absolut oribilă și gândurile noastre sunt alături de ei astăzi”, a spus Jim Chalmers, ministrul australian al Trezoreriei, conform Reuters.

Cei trei turiști au fost împușcați în cap

Autoritățile din Mexic au declarat că trupurile au fost descoperite într-o stare avansată de descompunere, fiind găsite pe fundul unui puț cu o adâncime de peste 15 metri. O sursă din cadrul biroului procurorului general a dezvăluit pentru Reuters că toate cele trei cadavre prezentau răni de împușcare în cap.

Citește și: Tragedie în Egipt: Doi soți au murit în camera unui hotel, după ce angajații au stropit cu insecticid în camera alăturată

Potrivit sursei menționate anterior, trei persoane au fost arestate până în prezent în legătură cu acest caz. În plus, un vehicul incendiat, presupus a fi folosit de cei trei surferi dispăruți, a fost descoperit în apropierea zonei în care au fost găsiți.

Presa din Mexic susține că autoritățile mexicane merg pe varianta conform căreia atacatorii ar fi încercat să fure mașina turiștilor străini. În momentul în care surferii s-au opus, aceștia au fost împușcați, iar ulterior cadavrele lor ar fi fost aruncate în puț.  

Ultima dată când cei trei surferi au fost văzuți a fost pe 27 aprilie, iar dispariția lor a fost semnalată câteva zile mai târziu, declanșând o amplă operațiune de căutare.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!