Romanii sunt pe cale sa scape de restrictii si de starea de alerta. Anuntul a venit din partea Guvernului, mai exact presedintele UDMR Kelemen Hunor a facut cateva precizari legate de acest aspect.
Kelemen Hunor a declarat intr-un interviu pentru un post TV faptul ca Romania se indreapta spre acel pas si ca se vor face toate demersurile in acest sens.
Citeste si: Alertă maximă! Vladimir Putin a ordonat activarea forțelor nucleare rusești. Ce înseamna acest lucru
Cand se vor anula restrictiile si starea de alerta in Romania
Categoric trebuie să mergem spre a ridica restricţiile şi trebuie să mergem spre a responsabiliza pe fiecare om, pe fiecare cetăţean când e vorba de sănătatea lui şi de sănătatea publică. Acum avem încă peste 10.000 de cazuri pe zi, dar sper că suntem noi pe faza de descreştere şi avem jur de 1.000
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Kelemen Hunor despre anularea starii de alerta
Citeste si: Explozie în România, la granița cu Ucraina. Un bloc de locuințe a explodat. S-a activat planul roșu
Cel puţin o lună de zile eu zic că da şi trebuie să pregătim ieşirea din starea de alertă fiindcă sunt o grămadă de acte normative care trebuie modificate şi trebuie să vedem ce facem cu personalul sanitar, care a fost delegat şi care în timpul pandemiei a fost dislocat, alocat, eu cred că trebuie să rămână acolo.
Boala rămâne cu noi, cei care tratează pacienţi cu COVID trebuie să păstreze şi acele facilităţi care au fost date pe perioada stării de alertă şi această reglementare trebuie pregătită din timp fiindcă sunt multe, multe acte normative după doi ani de zile care au fost modificate şi trebuie să revii spre starea iniţială, deci nu e aşa simplu că am anulat starea de alertă, că rămân o grămadă de alte lucruri care trebuie rezolvate.
Kelemen Hunor a mai precizat ca nu a discutat cu Raed Arafat despre ridicarea stării de alerta, insa are incredere in deciziile lui.
„Nu l-am întrebat pe domnul Arafat, eu am încredere, îl ştiu de foarte mult timp şi de câte ori am lucrat cu el mi-a demonstrat şi mie personal şi colegilor mei că este un om profesionist, dar există o problemă, nu cu Arafat, ci cu epidemiologii. Ei sunt ca militarii, sunt în război cu virusul şi vor să curăţe terenul şi până când există un singur caz, ei vor să îşi păstreze situaţia stării de alertă fiindcă ei pot lupta cu virusul mai bine. Şi militarul când este într-un conflict armat doreşte să cureţe terenul”, a concluzionat Kelemen Hunor.