S-a aflat motivul pentru care Rusia a invadat Ucraina! Vladimir Putin a recunoscut totul

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 feb 2023, 01:25

S-a aflat motivul pentru care Rusia a invadat Ucraina! Vladimir Putin a recunoscut totul

Sursa: Instagram leadervladimirputin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat ordin armatei ruse, în luna februarie, să invadeze regiunile separatiste din estul Ucrainei pentru a păstra pacea. Se pare că președintele rus nu se aștepta la ceea ce a urmat, potrivit România TV.

Într-un interviu, Vladimir Putin a vorbit despre motivele pentru care a început o invazie în Ucraina.

Motivele pentru care Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei 

„Dumneavoastră ați spus că Rusia a fost cea mai vinovată în legătură cu situația încordată actuală din lume pe care o vedem cu toții. Vina Rusiei în acest context este, dar numai în sensul în care Rusia își apără tot mai mult și mai mult interesele sale naționale.

Noi nu atacăm Vestul, vorbesc de atacăm numai în sensul politic al cuvântului, noi nu luptăm contra nimănui de fapt, noi ne apărăm exclusiv interesele naționale. Și nemulțumirea partenerilor noștri vestici, și înaintea tuturor a americanilor, este strâns legată cu faptul că noi chiar asta facem. Și nu este deloc legată de faptul că noi, în ce privește securitatea generală, adoptăm o poziție sau alta care să provoace tensiuni. Voi dezvolta ideea acum.
Ați vorbit de zboruri făcute de avioanele noastre de luptă și despre zborurile noastre strategice. Știți de fapt că Rusia, la începutul anilor 1990, zborurile strategice zone întinse de patrulare după cum s-a făcut în URSS, au fost total oprite? Noi am oprit total aceste zboruri. În timp ce SUA și avioanele lor strategice de luptă cu bombe atomice la bord zboară în continuare fără restricție. De ce? Împotriva cui zboară? Cine i-a amenințat? Și noi nu am mai avut zboruri, de la an la an avioanele noastre nu au mai zburat deloc.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 72 de război în Ucraina. Rușii încă încearcă să cucerească Azovstal. Noi imagini cu asaltul

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Numai în urmă cu 2 – 3 ani am reluat aceste zboruri. Deci cine provoacă pe cine, cumva noi? Noi avem doar două baze militare în afara țării noastre și numai în zone amenințate de teroriști, una în Kirgistan acolo unde vin teroriști din Afganistan și această bază a fost organizată la rugămintea președintelui Kirgistanului – Akaev. Și o bază în Tadgikistan de asemenea la granița cu Afganistan.

Eu după cum știu, voi sunteți interesați direct ca acolo să fie liniște. Staționarea bazelor noastre acolo este total motivată și benefică. Din contră, bazele militare americane sunt pe tot globul pământesc împărțite și dumneavoastră ne acuzați pe noi că ne comportăm agresiv? Unde este în acest caz gândirea logică și sănătoasă? Ce caută forțele militare americane în Europa, inclusiv armele tactice nucleare americane? Ce caută ei aici?”, a declarat Vladimir Putin, în luna februarie.

Citeste si: Armata Rusiei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară. Ofensiva militară rusă continuă în Ucraina

„Suntem cumva noi cei care ne plasăm forțele militare la granița SUA sau ale altor țări? Cine este de fapt cel care împinge bazele NATO înspre noi? Cine împinge NATO și infrastructura militară înainte? Nu suntem noi în orice caz. Ascultă cineva ce avem de spus în legătură cu acestea? A avut cineva vreun dialog cu noi despre această problemă? Nu, în niciun caz. Nouă ni se spune numai una: Nu aveți nimic de spus. Fiecare țară are dreptul de a-și alege metodele de securitate militară. Foarte bine, de fapt și noi facem același lucru. Nouă ne este interzis să facem asta?”, a mai precizat Vladimir Putin.

Continuarea poate fi citită AICI.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.