S-a aflat viteza pe care o avea Vlad Pascu în momentul accidentului: „Făcea slalom pe drum și rula în afara părții carosabile”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 06 oct 2023, 15:23

S-a aflat viteza pe care o avea Vlad Pascu în momentul accidentului

Sursa: colaj

După multe incertitudini în ceea ce privește viteza cu care circula Vlad Pascu la momentul producerii accidentului, lucrurile par să se așteze acum, iar avocatul Adrian Cuculis continuă să facă lumină în acest caz.

Avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis, și-a propus să demonstreze faptul că Vlad Pascu ar trebui să fie judecat pentru omor calificat, date fiind viteza cu care circula și modul în care a manevrat mașina în momentul producerii accidentului. 

Cu ce viteză circula Vlad Pascu în momentul impactului

Vlad Pascu avea viteză extrem de mare la momentul producerii tragediei.

„Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele. 

Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la față locului având percepția că dacă nu are nicio mașină în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape.

Citește și: Accident extrem de grav pe Autostrada A1, între două autoturisme și două TIR-uri. Cinci persoane și-au pierdut viața

Reiese treaba aceasta și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea ”, spune avocatul familiilor victimelor de la 2 Mai.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Accidentul de la 2 Mai ar fi fost produs cu „intenție indirectă”

În urma unei filmări postate de Adrian Cuculis pe site-ul  indrumari-juridice.eu,  se observă faptul că victimele circulau în afara carosabilului.

Astfel, acesta își propune să schimbe încadrarea juridică a lui Vlad Pascu din ucidere din culpă, în omor calificat. 

Citește și: Cum a reacționat tatăl lui Maru, dealerul lui Vlad Pascu, când a auzit de fiul său. Pe cine dă vina

„Având în vedere faptul că din toate probele adunate până momentul de față rezidă din punctul nostru de vedere o intenție indirectă a lui Vlad Pascu cu privire la fapta de omor, am opinat că nu poate fi vorba despre ucidere din culpă, ținându-se seama și de multiplele droguri pe

care le-ai ingerat, cât și faptul că avea o viteză excesivă. În mod concret am solicitat Parchetului să dispună schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă și vătămare corporală în omor calificat și tentativă la omor calificat.

În momentul de față așteptăm ca procurorul să se pronunțe pe acest aspect, iar în ipoteza, și spun eu redusă, în care procurorul nu ar schimba încadrarea juridică a faptei, consider că s-ar comite un abuz și evident că voi solicita acest lucru și instanței de judecată pe mai târziu,”  a

declarat Adrian Cuculis pentru  kanald.ro.