S-a anuntat al doilea val de infectari cu coronavirus: "Initial am estimat ca se va intampla toamna sau iarna. Estimarea s-a dovedit a fi gresita."

Autor: L.S.
Actualizat: 22 iun 2020, 13:54

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au anunţat pentru prima dată, luni, că se confruntă cu ''al doilea val'' de infectări cu noul coronavirus

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au anunţat pentru prima dată, luni, că se confruntă cu ''al doilea val'' de infectări cu noul coronavirus, în urma unei perioade de vacanţă în luna mai, informează Reuters, scrie Agerpres.

Centrele coreene pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) au indicat anterior că primul val de infectări din Coreea de Sud nu s-a încheiat.

Luni, însă, Jeong Eun-kyeong, director al KCDC, a declarat că a devenit evident că o vacanţă care a inclus un weekend de la începutul lunii mai a marcat începutul unui nou val de infectări, concentrat

în mare parte în zona Seul, unde fuseseră înregistrate anterior mai puţin cazuri.

Citeste si: Ce putem face ca sa evitam valul doi de coronavirus? Studiu

'' În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie'', a declarat Jeong în cadrul unei conferinţe periodice.'' Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai'', a adăugat ea.

' 'Iniţial am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna'', a spus Jeong. ''Estimarea noastră s-a dovedit a fi greşită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalţi, credem că infectările vor continua'', a adăugat ea, relateaza dcnews.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Nelu Tataru, semnal de alarma: "O sa vedem ca avem dublarea sau triplarea de cazuri pe zi!"

Citeste si: Raed Arafat: "Acum sunt zile cruciale. Imi pare rau sa va zic, dar o sa inceapa controale foarte serioase"

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment pentru romani: "Nu se poate sa avem o memorie asa de scurta!"