S-a aprobat! Câți bani va primi de la Guvern această categorie de români

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 sep 2023, 12:12

S-a aprobat! Câți bani va primi de la Guvern această categorie de români

Sursa: PixaBay

Aproximativ 300 de familii vor fi ajutate de către Guvernul român, după ce a fost aprobată acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare totală de 1.283.200 lei.

În urma unei ședințe de Guvern a fost aprobată acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1.283.200 lei. 

Cine va beneficia de ajutor din partea Guvernului

Ajutorul vine în sprijinul a 306 familii şi persoane singure, care suferă din cauza dezastrelor provocate de incendii, fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau se află în situaţii care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, a  transmis Ministerul Muncii.

Citește și: Alocații 2023: La ce sume au ajuns alocațiile copiilor! Câți bani vor primi elevii din toamnă

Suma totală alocată familiilor este suportată de bugetul alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, scrie în comunicatul emis de Ministerul Muncii.

Ajutor pentru gospodăriile afectate de exploziile de la Crevedia

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, Guvernul a aprobat joi şi acordarea de ajutoare de urgenţă de aproximativ 1,5 milioane lei, pentru sprijinirea familiilor şi persoanelor afectate de exploziile de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa, în urma cărora trei persoane au decedat și alte zeci se află în stare gravă. 

Sumele vor fi împărțite astfel: pentru membrii de familie care însoţesc răniţii pe perioada spitalizării în străinătate se acordă o sumă forfetară de 2.000

euro/lună, respectiv 2.000 lei/lună, în cazul celor care însoţesc răniţii pe perioada spitalizării în ţară. 

Mai mult, pentru persoanele rănite care au fost spitalizate şi externate primesc suma de 1.500 lei.

Așadar, românii ale căror gospodării au fost afectate de exploziile de la Crevedia  vor beneficia de ajutor din partea Guvernului, astfel:

Citește și: Anunț important despre pensii și salarii! Din luna septembrie sunt așteptate schimbări pe piața muncii „O soluţie imediată pentru prevenirea unei posibile crize”

  • câte 10.000 lei pentru persoanele singure şi familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie de peste 75%, inclusiv;
  • câte 7.000 lei pentru persoanele singure şi familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie cuprinsă între 50%, inclusiv şi 75%;
  • câte 4.500 lei pentru persoanele singure şi familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie cuprinsă între 25%, inclusiv şi 50%; – câte 2.500 lei pentru persoanele singure şi familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie de până la 25%;
  • câte 1.500 lei pentru persoanele singure şi familiile ale căror bunuri din gospodărie/locuinţă au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.