S-a câștigat premiul cel mare la Loto! Marele câștigător va beneficia de o sumă impresionantă de bani, dar și de un loc în cartea recordurilor

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 16 oct 2023, 11:18

Cât valorează marele premiu oferit de către Loterie

Sursa: Unsplash

Un bilet de doi dolari i-a adus un câștig imens unui bărbat care și-a încercat norocul la o Loterie din America. Acesta este al treilea premiu oferit în 2023.

Extragerile la Loto au avut loc în seara de miercuri, pe 11 octombrie. Această dată a fost cu noroc pentru un american, din California, care a câștigat marele premiu.

Care au fost numerele câștigătoare

Numerele înscrise pe biletul Powerball au fost: 22, 24, 40, 52, 64 și 10 (numărul special). Acestea i-au adus bărbatului suma de 1,7 miliarde de dolari.

El are posibilitatea de a primi premiul fie în rate, timp de mai bine de 30 de ani, sau să ridice pe loc suma de 774,1 milioane de dolari.

Extragerile Powerball se desfășoară în fiecare luni, miercuri și sâmbătă, într-o locație publică din Florida. Biletele respectivei loterii se vând în 45 de state, dar și în: Insulele Virgine americane, Districtul Columbia și Puerto Rico.

Potrivit anunțului făcut de către Loterie, lozul câștigător a fost achiziționat de la Midway Market & Liquor, din Frazier Park.

Biletele care oferă șansa la câștiguri impresionante nu costă mai mult de 2 dolari.

Câștigătorul marelui premiu a intrat în istorie cu una dintre cele mai mari sume câștigate vreodată la Loto în Statele Unite. Cel mai mare câștig a fost înregistrat anul trecut, în luna noiembrie, acesta având valoarea totală de 2,04 miliarde de dolari.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Rezultate Loto 6 din 49 pentru joi, 12 octombrie 2023. Numerele extrase astăzi- Joker, Noroc LIVE. Ce premii sunt puse în joc în această zi?

Care au fost celelalte premii câștigate de-a lungul timpului

Primul premiu la Loto, care a intrat în recordurile celor mai mari câștiguri, a fost obținut în ianuarie 2016, tot cu un bilet cumpărat de la Loteria Powerball.

De-a lungul timpului, jocul a fost modificat, astfel încât să scadă șansele de câștig. În trecut, jucătorii trebuiau să aleagă cinci numere cuprinse între 1 și 59, însă, acum, numerele câștigătoare sunt cuprinse într-un interval mai mare, de la 1 la 69.

Totodată, participanții au posibilitatea de a mai alege un al șaselea număr, denumit „numărul special Powerball”. Aceștia pot alege orice număr de la 1 la 26.

Deși șansele de a câștiga la Loto sunt foarte reduse, fiind de una la 292,2 de milioane, acesta este cel de-al treilea câștig înregistrat în anul 2023. Primul premiu, de 1,35 miliarde de dolari, a fost oferit la începutul anului, în luna ianuarie, iar cel de al doilea, în valoare de 1,08 miliarde de dolari, a fost acordat în luna iulie.

Citește și: Loteria Română și-a schimbat sigla cu o pictogramă ce poate fi descărcată gratuit de pe Shutterstock. Cât a costat noua identitate