S-a dat lege: daca stai la bloc esti obligat sa semnezi acest document! Nimeni nu se poate sustrage! Despre ce este vorba

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 04 oct 2018, 12:47

Noua lege a Asociatiilor de Proprietari vine cu multe obligatii pentru cei care detin sau locuiesc intrpun apartament.

O prevedere mai putin stiuta a Legii care a intrat in vigoare recent este legata de regulamentul de folosire a partilor comune. 

Acesta trebuie realizat de presedintele Asociatiei de Proprietari sau de comitetul executiv si trebuie adus la cunostinta tuturor locatarilor in termen de 7 zile de la adoptare.

Potrivit noii reglementari a asociatiilor, toti proprietarii de locuinte la bloc, care vor efectua lucrari de modificare a apartamentelor pot ajunge sa scoata din buzunare pana la 10.000

de lei.

 

De asemenea, cei care schimba destinatia locuintelor, pot primi amenzi la fel de mari.

 

Alte amenzi se mai pot da pentru cei care nu se ocupa de lucrarile de intretinere sau reparatie, ce tine de proprietatea sa individuala. pentru nepremiterea accesului in locuinta a presedintelui de bloc sau a unei persoane care se ocupa de reparatiile comune, precum si pentru necomunicarea corecta a suprafetei utile a apartamentului.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.