S-a dat startul programului RABLA!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 sep 2020, 10:00

Cine are o rabla si vrea sa-si cumpere o masina noua, poate merge de astazi la orice dealer autorizat.

S-a dat startul programului RABLA, iar de saptamana viitoare, masinile vechi vor fi casate. Valoarea tichetului ramane de 6 500 de lei, dar eco bonusul, primit la achihizitionarea unui autoturism hibrid creste fata de valoarea de anul trecut.

Cine nu viseaza la o masina nou-nouta? Mai ales daca primeste si un ajutor de la stat. Anul acesta, autoritatile spera sa caseze peste 20 de mii de rable, iar proprietarii masinilor vechi vor primi in schimb un tichet in valoare de 6 500 de lei, pe care il vor putea folosi la achizitionarea unui autoturism nou.

Din cele 25 de mii de tichete puse la bataie anul acesta, cinci mii sunt pentru persoanele juridice. De programul „Rabla” poate beneficia orice roman care are o masina mai veche de 8 ani.

E drept, la suma primita din casare, romanii trebuie sa mai adauge ceva bani din buzunarul propriu. Nu e valabil si pentru Franta, de exemplu, unde tichetele sunt in valoare de 10 mii de euro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oficial, in Romania sunt peste 3 milioane de masini care ar trebui casate.

Multe dintre ele ocupa locurile de parcare, oricum putine. Anul trecut, la REMAT au ajuns  putin peste 20 de mii.

Autoritatile vor sa-i convinga pe romani sa renunte la masinile vechi si poluante, asa ca au crescut valorea eco-bonusului. Cine isi va cumpara o masina hibrid va primi 1500 de lei la care se poate adauga tichetul din programul RABLA. 1600 de eco-bonusuri vor fi disponibile, iar romanii vor avea de unde alege autoturisme ecologice.

Masina din imaginile de mai jos costa aproape 40 de mii de euro, insa, investitia se amortizeaza imediat, spun producatorii. Drumurile facute intr-o sigura zi te costa putin peste 5 lei, valoarea curentului pentru incarcarea bateriei. Programul „Rabla” poate fi folosit impreuna cu programul prima-masina. Variante exista, trebuie doar sa mergeti la un reprenzentat si sa cereti informatii. Trebuie sa mai stiti ca tichetele valorice nu sunt nominale, in schimb, bonusul pentru masinile ecologice nu poate fi instrainat.