S-a decis care este perioada în care vor fi livrate pensiile pentru luna mai. Pensionarii se vor bucura de bani înainte de Paște

Autor: Bianca Vidoi

S-a decis care este perioada în care vor fi livrate pensiile pentru luna mai

Sursa: Pexels.com

Pensionarii își doresc să afle mai multe informații legate de pensiile pentru luna mai, iar data la care acestea o să fie livrată a fost dezvăluită.

La începutul lunii mai este celebrat Paștele Ortodox, iar pensionarii sunt îngrijorați că nu vor avea bani pentru cumpărăturile de Paște, însă s-a aflat perioada în care pensiile vor fi livrate. Iată care este data până la care pensionarii vor primi pensiile.

Pensiile vor fi livrate la finalul lunii aprilie

Pensionarii din România sunt tot mai îngrijorați de data la care vor primi pensia pentru luna mai, fiind și luna în care este celebrat Paștele, la data de 5 mai.

Aceștia își doresc să se bucure de preparate tradiționale și bunătăți pa masă, însă dacă pensia pe luna mai nu o să fie livrată, acest lucru este greu de realizat.

O decizie a Guvernului a stabilit ca pensia pentru luna mai să fie livrată până la data de 5 mai, indiferent dacă aceasta este livrată prin poștă sau virate prin card. În mod normal, pensiile sunt livrate în perioada 2- 4 a fiecărei luni pentru românii ce primesc venitul lunar prin poștă și în perioada 12- 14 a fiecărei luni pentru persoanele

ce primesc pensia pe card, însă în luna mai este o situație specială, deoarece Paștele este celebrat la data de 5 mai, iar pensiile vor avea un program de livrare diferit.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”

Citește și: S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români

Guvernul a decis să vină în ajutorul vârstnicilor și să le livreze pensiile până la data de 3 mai. Pensiile ce sunt livrate de către Poșta Română vor fi livrate începând cu data de 27 aprilie 2024, până la data de 3 mai 2024, iar pensiile ce sunt primite de vârstnici în contul bancar vor fi virate în zilele 2- 3 mai 2024, potrivit newsweek.ro.

Recalcularea pensiilor aduce venituri cu 80% mai mari pentru unii vârstnici

Procesul de recalculare a pensiilor se află aproape de final, astfel încât în luna mai pensionarii trebuie să primească noile decizii cu pensiile majorate. Deși deciziile ajung la români în luna mai, pensiile majorate şi noile taloane vor fi primite începând cu luna septembrie. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a dezvăluit că unii pensionari vor primi o pensie și cu 80% mai mare.

„În cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor. Simulările pe care le-au făcut cei de la Casa Națională de Pensii indicau că având ca referențial venitul, indemnizaţia minimă socială din 2023, cu cât va primi pensionarul în septembrie 2024, vom avea și creșteri de 80% ale acestor venituri.

În bani, înseamnă mai puțin de 1.000 lei. Acele simulări indicau o diferență de la 1125 de lei la 1.960 lei aproximativ. Important este ca fiecare pensionar să știe că absolut toate veniturile contributive vor fi luate în calcul după noua lege, că răsplătim munca și educația, și că dacă ai muncit mai mult de 25 de ani vei beneficia de puncte de stabilitate.”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, potrivit romaniatv.net.