La începutul lunii mai este celebrat Paștele Ortodox, iar pensionarii sunt îngrijorați că nu vor avea bani pentru cumpărăturile de Paște, însă s-a aflat perioada în care pensiile vor fi livrate. Iată care este data până la care pensionarii vor primi pensiile.
Pensiile vor fi livrate la finalul lunii aprilie
Pensionarii din România sunt tot mai îngrijorați de data la care vor primi pensia pentru luna mai, fiind și luna în care este celebrat Paștele, la data de 5 mai.
O decizie a Guvernului a stabilit ca pensia pentru luna mai să fie livrată până la data de 5 mai, indiferent dacă aceasta este livrată prin poștă sau virate prin card.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Guvernul a decis să vină în ajutorul vârstnicilor și să le livreze pensiile până la data de 3 mai. Pensiile ce sunt livrate de către Poșta Română vor fi livrate începând cu data de 27 aprilie 2024, până la data de 3 mai 2024, iar pensiile ce sunt primite de vârstnici în contul bancar vor fi virate în zilele 2- 3 mai 2024, potrivit newsweek.ro.
Recalcularea pensiilor aduce venituri cu 80% mai mari pentru unii vârstnici
Procesul de recalculare a pensiilor se află aproape de final, astfel încât în luna mai pensionarii trebuie să primească noile decizii cu pensiile majorate. Deși deciziile ajung la români în luna mai, pensiile majorate şi noile taloane vor fi primite începând cu luna septembrie. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a dezvăluit că unii pensionari vor primi o pensie și cu 80% mai mare.
„În cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor. Simulările pe care le-au făcut cei de la Casa Națională de Pensii indicau că având ca referențial venitul, indemnizaţia minimă socială din 2023, cu cât va primi pensionarul în septembrie 2024, vom avea și creșteri de 80% ale acestor venituri. În bani, înseamnă mai puțin de 1.000 lei. Acele simulări indicau o diferență de la 1125 de lei la 1.960 lei aproximativ. Important este ca fiecare pensionar să știe că absolut toate veniturile contributive vor fi luate în calcul după noua lege, că răsplătim munca și educația, și că dacă ai muncit mai mult de 25 de ani vei beneficia de puncte de stabilitate.”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, potrivit romaniatv.net.