S-A DEMONSTRAT ca bautura, fumatul sau ingrasatul NU AFECTEAZA fertilitatea barbatilor!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 13:40

Acesta este sfatul pe care orice viitor tata si-l doreste sa-l auda – sa bea si sa se relaxeze.

Toate aceste lucruri nu ii va impiedica sa devina tati si sa isi intemeieze o familie. Oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii care nu duc o viata tocmai sanatoasa sunt la fel de fertili ca si cei care duc o viata mult mai echilibrata.

Pentru a imbunatati calitatea spermei, barbatii infertili trebuie sa evite lenjeria stransa si sa nu se ingrase prea mult. Ca sa conceapa un copil, un barbat infertil trebuie sa renunte la obiceiurile nesanatoase.
Iar asta devine un lucru foarte stresant pentru cupluri. Insa un studiu britanic a dezvaluit ca multi factori care erau considerati ca fiind aducatori de probleme in calitatea spermei, nu au mai deloc influenta asupra ei.

Astfel, numarul spermatozoizilor nu este legat de modul de viata pe care il ducem, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatile Manchester si Sheffield.

Ei au recrutat 2, 249 barbati din 14 clinici diferite de fertilitate din Anglia si au fost pusi sa completeze chestionare despre modul lor de viata.
Informatiile produse de 939 de barbati au fost comparate cu cele de la 1, 310 care produc un numar mai mare de spermatozoizi. Rezultatele au aratat ca cei care produc mai multa sperma de calitate poatrta lenjerie stramta, fumeaza si beau alcool.

 

Taguri: