S-a descoperit elixirul tineretii fara batranete. Injectia care prelungeste de trei ori viata!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:56

Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit elixirul tineretii fara batranete.

Un experiment efectuat de cercetatorii americani a demonstrat ca injectiile cu celule stem pot opri imbatranirea, prelungind speranta de viata chiar de pana la trei ori. Oamenii de stiinta cred ca proteinele din celulele stem detin cheia "tineretii fara batranete" pentru fiintele umane.

Potrivit oamenilor de stiinta, soarecii supusi unui astfel de tratament au trait de trei ori mai mult. De asemenea, animalele tratate cu celule stem au crescut mai mari si mai puternice.

Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh spun ca studiile viitoare ar putea permite oprirea procesului de imbatranire cu totul.

Efectele au fost vizibile chiar din laborator, unde celule stem tinere au fost puse alaturi de celule imbatranite prematur. Celulele bolnave s-au comportat mult mai bine dupa ce au fost puse alaturi de cele sanatoase.
Cercetatorii americani au realizat experimente pe soareci bolnavi de progeria, o boala genetica rara care imbatraneste prematur celulele si care este intalnita si la oameni.


Soarecii bolnavi de progeria tratati cu celule stem de la exemplare tinere, sanatoase, au trait de trei ori mai mult decat cei netratati.

Oamenii de stiinta cred ca celulele stem sanatoase au corectat anomalia din celulele bolnave. "Experimentul nostru a aratat ca soarecii bolnavi de progeria, o tulburare de imbatranire prematura, au fost mai sanatosi si au trait mai mult dupa o injectie cu celule stem de la exemplare tinere si sanatoase", a declarat autorul studiului, dr.
Laura Niedernhofer.

Acest experiment conduce la ideea ca celulele sanatoase secreta factori pentru crearea unui mediu care sa ajute corectarea disfunctiilor prezente la populatia nativa de celule stem, a mai spus dr. Laura Niedernhofer.
In experiment, celulele stem bolnave de progeria si-au imbunatatit mult functiile dupa ce au fost puse aproape, dar fara sa se atinga, de celule stem tinere si sanatoase.


 

Taguri: