S-a identificat un nou simptom de COVID! La ce afecțiune trebuie să fim atenți în această perioadă?

Author: Elena Padure
Actualizat: 23 iul 2022, 20:00
Durerea de ochi ar putea fi un simptom timpuriu de infecție cu COVID

O echipă de cercetători de la Universitatea Anglia Ruskin au identificat un nou simptom al infecției cu COVID, și anume durerea de ochi.

O echipă de oameni de știință din Marea Britanie au identificat un nou simptom timpuriu al infecției cu coronavirus.  Experții au ajuns la concluzia că aproape 20% din subiecții studiului sufereau de durere de ochi, în urma infecției cu COVID.

Durerea de ochi ar putea fi un simptom de infecție cu noul coronavirus

Principalele simpme ale îmbolnăvirii cu COVID sunt tusea persistentă, febra ori pierderea gustului și a mirosului. Acesta au fost identificate încă de la începutul pandemiei. Acum, însă, oamenii de știință au elaborat o nouă teorie, potrivit căreia și durerea de ochi ar putea anunța o infecție cu noul coronavirus. 

Conform unui studiu realizat de Universitatea Anglia Ruskin, citat digi-world.tv, la care au participat 83 de persoane infectate cu Covid-19, sensibilitatea la lumină, cunoscută și sub numele de fotofobie, este un simptom al infecției cu noul Coronavirus.

Potrivit aceluiași studiu, sensibilitatea la lumină a fost identificată în rândul a 18 la sută dintre pacienți, 17% au experimentat mâncărime a ochilor și 16% au prezentat dureri.

A fost confirmat și faptul că infecția cu COVID poate determina infecții oculare, precum conjunctivită, iar Academia Americană de Oftalmologie a demonstrat că unul din trei pacienți bolnavi de coronavirus au dezvoltat conjunctivită.

Citeste si: Simptomele coronavirusului care se pot observa pe fața unei persoane infectate

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce simptome COVID sunt vizibile la nivelul feței

Unele simptome ale infecției cu virusul SARS-CoV-2 pot fi vizibile chiar pe fața unei persoane infectate cu Covid-19,  precum la nivelul buzelor, gurii și al ochilor, informează csid.ro.

La unii pacienți,  în timpul infecției cu COVID, s-au confruntat cu buze crăpate și uscate și palide.

Unii pacienți s-au confruntat cu leziuni dureroase, la nivelul gurii, dar și erupții puternice care au apărut pe mucoasa cavității bucale. 

Conform unui studiu al Universității din sudul Californiei și publicat în Frontiers in Public Health, febra este, în cele mai multe cazuri, primul simptom al Covid-19, urmat de tuse și apoi dureri musculare. Următoarele simptome care pot apărea sunt greața și/ sau vărsăturile și diareea.

Citeste si: Semnele care anunță o formă gravă a infecției cu Covid-19. Virgil Musta: „Nu staţi acasă până...” Când ar trebui să meargă pacienții la medic?

„Traiectul GI superior (adică greață/ vărsături) pare să fie afectat înainte de tractul inferior GI (adică diaree) în COVID-19, care este opus MERS și SARS”, au dezvăluit oamenii de știință, potrivit sursei citate.

Citeste si: Se credea ca secretiile nazale nu sunt un simptom al infectiei cu coronavirus. OMS a intocmit lista simptomelor

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.